4 tehokasta kasvia kehon tyhjentämiseen

Kehon tyhjentäminen tarkoittaa emuntoristen elinten aktivoimista. Maksa, munuaiset ja suolet tarjoavat elimistön eritys- ja eliminaatiotoiminnot, jotka ovat välttämättömiä kehon kaikkien muiden järjestelmien asianmukaiselle säätelylle ja siten terveydellemme.

Kun yrität laihtua tai kuumalla säällä ja kärsit raskaista jaloista, näiden emontorioiden aktivointi ei ainoastaan ​​tarjoa helpotusta, vaan on myös välttämätöntä. Tässä on 4 toisiaan täydentävää kasvia, joilla on tieteellisesti todistettuja ominaisuuksia näihin käyttöaiheisiin.

Voikukka maksalle ja munuaisille

© Pixabay/Ivabalk

Tämä monivuotinen ruohokasvi, joka on hyvin yleinen viileissä ja kosteissa paikoissa, tunnetaan hyvin Ranskan farmakopeassa. THE Voikukkaa, kuten nimestä voi päätellä, käytetään lisäämään virtsan määrää ja saada virtsateitä huuhteleva vaikutus. WHO:lle myös voikukan perinteinen käyttö koskee diureesin stimulaatio, mutta myös sapen eritys ja eliminaatio (maksan tyhjennys) ja lievien ruoansulatushäiriöiden lievitys.

Viimeisten kahdenkymmenen vuoden aikana useat tieteelliset tutkimukset ovat mahdollistaneet näiden perinteisten käyttötapojen vahvistamisen ja niiden mekanismien ymmärtämisen hieman paremmin. Erityisesti diureettisen toiminnan aktivoituminen näyttää johtuvan kasvin runsaasta kaliumista ja inuliinista.

Älä siis epäröi enää, voikukka on tehty sinulle, jos kärsit nesteen kertymisestä, virtsakivitaudin ehkäisyyn, selluliittitapauksissa tai tukemaan painonpudotusjaksoja. Se on kuitenkin vasta-aiheinen, jos sappitiehyissä on tukos.

Meadowsweet, tulehdusta ehkäisevä diureetti

© Flickr/*Pascal*

Meadowsweet, hunajaa tuottava nurmikasvi, joka on yleinen Euroopassa Välimeren rannikon ulkopuolella, on myös lueteltu Ranskan farmakopeassa. Sen tunnustetut ominaisuudet ovat sen anti-inflammatoriset ja antipyreettiset toimet (alentaa kuumetta), joten sitä käytetään perinteisesti tulehduksen torjuntaan, nivelkipujen lievitykseen ja vilustumisen hoitoon. Mutta nurmikirkko tunnetaan myös edistää veden poistumista munuaisten kauttasekä natriumin, kaliumin ja virtsahapon poistuminen virtsaan. Lisäksi se on supistava, vähentää kapillaarien läpäisevyyttä ja edistää paikallista vasokonstriktiota, mikä auttaa vähentämään turvotusta.

Huomaa kuitenkin, että nurmenkurkku on vasta-aiheinen ihmisille, jotka ovat allergisia tai herkkiä salisylaateille (aspiriinille) tai nefriittitapauksissa, eikä sitä suositella raskauden ja imetyksen aikana.

Makea apila, imusolmukkeiden ja laskimoiden vajaatoimintaan

© Wikimedia Commons/Laurich Rig/ CC BY-SA

Makea apila, yleinen Euroopassa ja Aasiassa, on pieni kaksivuotinen kasvi, jolla on hyvin pienet keltaiset kukat, jotka tuoksuvat leikatulta heinältä. Sen käyttö on perinteisesti vakiintunut (ja sen jälkeen kliinisissä tutkimuksissa vahvistettu). lievittää laskimoiden vajaatoiminnan oireitakuten kutina, raskaat jalat, yökrampit tai jopa turvotus ja imusolmukkeiden tukkoisuus. Hänen tiedetään myös olevan kiinnostunut peräpukamien hoito.

Makeaapila on siksi erityisen kiinnostava kuumalla säällä, jos kärsit raskausoireista jaloissa, mutta myös lymfaödeematapauksissa, koska se vaikuttaa imusuonijärjestelmään, laskimoon ja kapillaariin, samalla kun se lisää verisuonten sävyä. Makeaapilaa käytetään myös paikallisesti ihon mustelmien yhteydessä.

Huomaa kuitenkin, että sitä ei suositella maksasairaustapauksissa ja vaatii seurantaa, jos käytetään antikoagulanttilääkkeitä.

Punainen viiniköynnös krooniseen laskimoiden vajaatoimintaan

© Pixabay/Pixel2013

Yrttilääketieteessä termi punainen viiniköynnös viittaa punaviinirypälelajikkeisiin, joiden lehdet muuttuvat punaisiksi syksyllä. Väriainelajikkeen lehtiä käytetään. Runsaasti polyfenoleja sisältävällä punaviiniköynnöksellä on tunnustettu ja tieteellisesti vakiintunut käyttö. krooniseen laskimoiden vajaatoimintaan ja sen ilmenemismuotoihin (jalat turvonneet, suonikohjut, raskauden tunne, väsymys ja kipu jaloissa, jännitys ja kouristukset pohkeissa). Punainen viiniköynnös on siksi a erinomainen verisuonisuojase lisää kapillaarien vastustuskykyä, vähentää niiden läpäisevyyttä ja estää laskimoiden verisuonten rappeutumista.

Makeaapilaa ja punaviiniköynnöstä tarjotaan siksi hyvin usein yhdessä, ja aivan oikein, laskimoverenkierron ja raskaiden jalkojen ongelmiin.

Yrttilääketieteessä pitkäaikaista käyttöä suositellaan harvoin. Ota yhteyttä ammattilaiseen, joka osaa mukauttaa neuvonsa tilanteeseesi.

Lähteet: Dr. E. Lorraine. Upea yrttilääkkeiden käsikirja. 2019. Dunod Editions.

4 vinkkiä lasien valintaan, jotka erottuvat joukosta

Mitä hyötyä kivennäisvedestä on?