4 tehokasta kasvia kehon tyhjentämiseen

Kehon tyhjentäminen tarkoittaa henkisten elinten aktivoimista. Maksa, munuaiset ja suolet tarjoavat elimistön eritys- ja eliminaatiotoiminnot, jotka ovat välttämättömiä kehon kaikkien muiden järjestelmien asianmukaiselle säätelylle ja siten terveydellemme. Kun yrität laihtua tai kuumalla säällä ja kärsit raskaista jaloista, näiden emontorioiden aktivointi ei ainoastaan ​​tarjoa helpotusta, vaan on myös välttämätöntä. Tässä on 4 toisiaan täydentävää kasvia, joilla on tieteellisesti todistettuja ominaisuuksia näihin käyttöaiheisiin.

Viemäröinnin edut

Olet luultavasti usein kuullut salaojituksesta tietämättä, mitkä ovat tämän käytännön todelliset hyödyt. Jos valuvan juoman ensisijainen tavoite on kosteuttaa kehoa kunnolla, se mahdollistaa myös a täydellinen kehon puhdistus. Todellakin, salaojitus aiheuttaa todellista toksiinien evakuointi, ja siksi lupaa terveemmän kehon. Terveydenhuollon ammattilaiset voivat jopa suositella viemäröintiä varsinkin virtsatietulehduksen yhteydessä tai jopa a peräpukamien hoito.

Mutta se ei ole vielä kaikki: salaojitus voi myös parantaa kehosi oloa. Jos kärsit säännöllisesti raskaiden jalkojen tunne, tämä on juuri ihanteellinen ratkaisu. Se on sama asia selluliitin läsnäolo iholla. Vartalosi hyvä kosteuttaminen ja siksi juomien nauttiminen voi itse asiassa auttaa sinua saamaan ihosi tasaisemman näköiseksi.

Voikukka maksalle ja munuaisille

Tämä monivuotinen ruohokasvi, joka on hyvin yleinen viileissä ja kosteissa paikoissa, tunnetaan hyvin Ranskan farmakopeassa. THE Voikukkaa, kuten nimestä voi päätellä, käytetään lisäämään virtsan määrää ja saada virtsateitä huuhteleva vaikutus.

WHO:n mielestä voikukan perinteinen käyttö koskee myös diureesin stimulointia, mutta myös sapen eritystä ja eliminaatiota (maksan tyhjennys) ja lievien ruoansulatushäiriöiden lievitys.

Viimeisten 20 vuoden aikana useat tieteelliset tutkimukset ovat mahdollistaneet näiden perinteisten käyttötapojen vahvistamisen ja niiden mekanismien ymmärtämisen hieman paremmin. Erityisesti diureettisen toiminnan aktivoituminen näyttää johtuvan kasvin runsaasta kaliumista ja inuliinista.

© Pixabay/Ivabalk

Älä siis epäröi enää, voikukka on tehty sinulle, jos kärsit nesteen kertymisestä, virtsakivitaudin ehkäisyyn, selluliittitapauksissa tai tukemaan painonpudotusjaksoja. Se on kuitenkin vasta-aiheinen sappitiehyiden tukkeumatapauksissa.

Tärkeä huomautus: kysy aina neuvoa lääkäriltäsi ennen kuin käytät kasveja itsesi hoitoon!

Meadowsweet, tulehdusta ehkäisevä diureetti

Meadowsweet, hunajaa tuottava nurmikasvi, joka on yleinen Euroopassa Välimeren rannikon ulkopuolella, on myös lueteltu Ranskan farmakopeassa. Sen tunnustetut ominaisuudet ovat sen toiminta tulehduskipulääkkeet ja antipyreetit (kuumetta vastaan), tästä syystä sen perinteiset käyttötarkoitukset tulehduksen torjuntaan, nivelkipujen lievitykseen ja vilustumisen hoitoon.

© Pixabay –

Varo sekoittamasta sitä hemlockiin, joka näyttää samalta, mutta on myrkyllistä! Kysy neuvoa yrttilääkäriltä.

Mutta nurmenkurkan tiedetään myös edistävän veden poistumista munuaisten kautta sekä natriumin, kaliumin ja virtsahapon poistumista virtsaan.

Lisäksi se on supistava, vähentää kapillaarien läpäisevyyttä ja edistää paikallista vasokonstriktiota, mikä auttaa vähentämään turvotusta.

Vasta-aiheet: nurmenkurkku on vasta-aiheinen ihmisille, jotka ovat allergisia tai herkkiä salisyloiduille johdannaisille (aspiriinille) tai nefriittitapauksissa, eikä sitä suositella raskauden ja imetyksen aikana.

Makea apila, imusolmukkeiden ja laskimoiden vajaatoimintaan

Makea apila, yleinen Euroopassa ja Aasiassa, on pieni kaksivuotinen kasvi, jossa on hyvin pienet keltaiset kukat, jotka tuoksuvat leikatun heinän tuoksulla.

© Wikimedia Commons/Laurich Rig/ CC BY-SA

Sen käyttö on perinteisesti vakiintunut (ja sen jälkeen kliinisissä tutkimuksissa vahvistettu) vähentämään laskimoiden vajaatoiminnan oireita, kuten kutinaa, raskasta jalkoja, yöllisiä kouristuksia tai jopa turvotusta ja imusolmukkeiden tukkoisuutta. Sen tiedetään myös olevan kiinnostunut peräpukamien hoidosta.

Makeaapila on siksi erityisen kiinnostava kuumina aikoina, jos kärsit raskauksesta jaloissa, mutta myös lymfaödeematapauksissa, koska se vaikuttaa imusuonijärjestelmään, laskimoon ja kapillaariin samalla kun se lisää verisuonten sävyä.

Makeaapilaa käytetään myös paikallisesti ihon ruhjeiden tapauksessa.

Huomaa kuitenkin, että sitä ei suositella maksasairaustapauksissa ja vaatii seurantaa, jos käytät antikoagulanttilääkkeitä.

Punainen viiniköynnös krooniseen laskimoiden vajaatoimintaan

Yrttilääketieteessä termi punainen viiniköynnös viittaa punaviinirypälelajikkeisiin, joiden lehdet muuttuvat punaisiksi syksyllä. Nämä ovat lajikkeen lehtiä kuivausrumpu joita käytetään.

Runsaasti polyfenoleja sisältävällä punaviiniköynnöksellä on tunnustettu ja tieteellisesti vakiintunut käyttö krooniseen laskimovajaukseen ja sen ilmenemismuotoihin (turvonneet jalat, suonikohjut, raskauden tunne, väsymys ja kipu jaloissa, jännitys ja kouristukset pohkeissa).

Punaviiniköynnös on siksi erinomainen verisuonisuoja, se lisää kapillaarien vastusta, vähentää niiden läpäisevyyttä ja ehkäisee laskimoiden verisuonten rappeutumista.

Makeaapilaa ja punaviiniköynnöstä tarjotaan siksi hyvin usein yhdessä, ja aivan oikein, laskimoverenkierron ja raskaiden jalkojen ongelmiin. Yrttilääketieteessä pitkäaikaista käyttöä suositellaan harvoin.

Neuvottele aina ammattilaisen (yrttilääkäri, naturopaatti, kasviterapeutti) sekä lääkärisi kanssa ennen kuin haluat hoitaa itseäsi kasveilla, he voivat mukauttaa neuvonsa tilanteeseesi.

Lähteet : Tohtori E. Lorrain. Upea yrttilääkkeiden käsikirja. 2019. Dunod Editions.

3 detox-mehureseptiä kosteutetulle ja ruskettuneelle iholle

4 vinkkiä lasien valintaan, jotka erottuvat joukosta