4 vinkkiä lasien valintaan, jotka erottuvat joukosta

Kun me käyttää laseja pakosta eikä tyylin vuoksi, ihanteellisen kehyksen valitseminen on kaikkea muuta kuin helppoa. Tiedämme, että meidän on kiinnitettävä erityistä huomiota valittuun malliin, koska toisin kuin vaatteissa, meillä ei ole aikaa vaihtaa niitä parhaaksi katsomallamme tavalla. Monien muodon, värin, koon ja tasaisen paksuuden mahdollisuuksien joukossa on siksi tärkeää pyrkiä vain korostamaan ulkonäköäsi ja olemaan täydellisessä harmoniassa kasvosi ja ihosi kanssa. Tohtori Tamalou on siksi koonnut sinulle neuvoja, jotka voivat ohjata sinua silmälasien tai aurinkolasien valinnassa, olitpa mies tai nainen. Tarpeeksi säästääksesi tuntikausia optikollasi palauttamassa koko myymälää ja yrittämästä kaikkea turhaan!

Muista, että tärkeintä on, että pidät lasistasi ja että tunnet olosi hyväksi niiden kanssa. Näitä vinkkejä ei siksi pidä ottaa kirjaimellisesti, mutta ne voivat ohjata sinua hieman. Persoonallisuutesi ja makusi hoitavat loput.

1) Etsi kehys kasvosi muodon perusteella

muotoile lasit kasvokehyksen muodon mukaan
© iStock

Selfieä tai peiliin katsomalla voit määrittää kasvosi muodon piirtämällä kasvosi muodot. Tämä auttaa sinua valitsemaan mallin, joka on harmoninen suhteessa fysiologiaasi ja kasvojen piirteisiin. Etsitpä sitten miesten silmälasit tai nainen, kasvoille on seitsemän perusmuotoa:

Pyöreälle kasvoille: Harmonisen vaikutelman saavuttamiseksi voit valita kulmikkaan ja venytetyn kehyksen neliön tai suorakaiteen muodon.
Soikeat kasvot: Kasvosi tasapainoisten mittasuhteiden ansiosta voit saavuttaa mitä tahansa.
Kolmionmuotoisille kasvoille, joissa kasvojen alaosa on leveämpi kuin yläosa: Lisää leveyttä ja korosta kasvosi yläosaa valitsemalla värilliset tai yksityiskohtaiset kehykset, jos mahdollista perhosen muotoisina.
Kolmionmuotoisille kasvoille, joissa kasvojen yläosa on leveämpi kuin alaosa: Valitse ohuet, huomaamattomat kehykset ilman kirkkaita värejä. Rajoita mieluiten tiukkoja, näyttäviä ja geometrisia kehyksiä (liian neliön tai perhosen muotoisia). Vältä myös laseja, jotka istuvat liian alhaalla poskipäässä.
Suorakaiteen muotoisille tai pitkänomaisille kasvoille: Valitse melko suuri soikea kissansilmä- tai perhostyylinen kehys. Rajoita liian massiivisia, paksuja ja suorakaiteen muotoisia muotoja.
Neliömäisille kasvoille: Pehmennä kasvosi kulmia kapeilla tai soikeilla kehyksillä sekä pyöreillä kevyillä metallikehyksillä. Ennen kaikkea varmista, että lasien leveys on pienempi kuin kasvojen leveys.
Timantti- tai timanttipinnoillemallit, joissa on poskipäätäsi leveämmät kaarevat linjat (perhonen- tai kissansilmäkehykset näyttävät hyvältä päälläsi).

2) Ota kulmakarvat ja silmäsi huomioon

valitse lasit
© iStock

Ennen kaikkea on tärkeää valita a malli, joka seuraa kulmakarvasi linjaa eikä peitä niitä. Ne todella merkitsevät ilmaisujasi. Varo myös, ettei kehyksen alaosa kosketa poskipäitäsi hymyillen. Muista lisäksi valita hionta, jonka silta (osa, joka lepää nenän päällä ja muodostaa risteyksen kahden lasin välillä) sopii ominaisuuksiisi. Jos silmäsi ovat melko kaukana toisistaan, valitse tumma silta, joka tuo silmäsi visuaalisesti lähemmäksi toisiaan. Sitä vastoin lähellä olevat silmät suosivat kapeaa ja/tai selkeää siltaa sekä kehyksiä, jotka eivät ole liian leveitä.

3) Valitse lasit huolellisesti korostaaksesi nenääsi

Monet ihmiset ovat itsetietoisia. Jotkut mallit kuitenkin voi vahvistaa näitä ”vikoja”, joten on tärkeää valita silmälasit huolellisesti. Jos sinulla on pitkä nenä, valitse matala ja/tai tumma silta, jos mahdollista suurella kosketuspinnalla. Tämä vähentää nenän pituutta ja tekee siitä visuaalisesti lyhyemmän. Lyhyen nenän harmonisoimiseksi suosimme sen sijaan melko korkeaa ja vaaleaa siltaa.

4) Minkä värin sinun pitäisi valita lasillesi?

valitse lasit
© iStock

Lasien kanssa sama väri kuin hiuksesi, et voi tehdä virhettä. Voit kuitenkin myös valitse ihonvärisi tai silmiesi mukaan. Joten jos sinulla on vaaleat hiukset, vaalea iho tai vaaleat silmät, lämpimät värit saavat sinut varmasti erottumaan joukosta. Voit myös käyttää kirkkaampia värejä (luumu, magenta, mauve jne.) saadaksesi sinut näyttämään hyvältä. Toisaalta vältä mustaa, joka on liian kontrastinen ja saattaa saada sinut näyttämään huonolta. Jos sinulla on tumma iho, tiedä kuitenkin, että kaikki sopii sinulle. Joten hemmottele itseäsi! Huomaa myös: näyttävät kehykset korostavat kasvojen yläosaa ja suurentavat otsaa. Tämä on muistettava, jos omasi on jo melko korkea.

4 tehokasta kasvia kehon tyhjentämiseen

4 reseptiä pakaroiden luonnolliseen kasvattamiseen