6 yksinkertaista vinkkiä ylipainon torjuntaan

Ylipaino ja lihavuus ovat sairauksia, jotka liittyvät elämäntapaan tai aineenvaihduntahäiriöihin. Niitä suosivat myös nautittujen tuotteiden erittäin huono laatu sekä niiden määrä. WHO:n mukaan 39 % maailman väestöstä on ylipainoisia. Vain Sveitsi, Korea ja Japani näyttävät olevan suhteellisen säästellyt. Tässä artikkelissa on kuusi yksinkertaista vinkkiä ylipainon torjuntaan.

1. Vältä jalostettuja tuotteita

Käy ostoksilla tavalliseen tapaan ja katso ostamiesi tuotteiden koostumusta, sillä elintarviketeollisuus laittaa sokeria joka paikkaan. Se on itse asiassa tuote, joka tarjoaa heille vain etuja: se ei ole kallis, säilyttää ruoan erittäin hyvin ja lisää elintarvikkeiden painoa. Sokeri luo myös riippuvuuden, joka pakottaa ostajan ottamaan tuotteen sen jälkeen uudelleen, jolloin syntyy noidankehä kuluttajalle, mutta hyödyllinen elintarviketeollisuudelle.

Sokeri suurina määrinä on terveen ja hoikan vartalon vihollinen. Tavoitteena on suosia luonnontuotteita, joihin ei ole lisätty sokeria. Luonnontuotteita syömällä voit myös välttää torjunta-aineita, näitä myrkkyjä, jotka kerääntyvät rasvaan ja jotka edistävät painonnousua. Torjunta-aineet ovat myös hormonitoimintaa häiritseviä aineita: ne heikentävät hormonien oikeaa kemiallista kommunikaatiota kehossasi. Jälkimmäisillä on kuitenkin tärkeä rooli aineenvaihdunnan ja painon säätelyssä.

Pariskunta valitsee marmeladipurkin, lukee ravintoarvomerkintää
Krediitit: IStock/zoranm

2. Vältä supermarketteja

Kulutuksen temppelit tarjoavat satoja tuotereferenssejä, joita käsitellään yhä enemmän. Vaikka on varmasti paljon helpompaa mennä ostamaan päivittäistavaroita supermarketissa, on ehdottomasti sen arvoista käyttää aikaa niiden tekemiseen torilla!

Supermarketeissa shoppailu tarkoittaa lähtemistä usein liian täynnä olevalla ostoskorilla, josta puolet on ravitsemuksellisesti huono. Jätettä ja huonoa ruokaa on siis olemassa!

Yleisen käsityksen mukaan torilla ostaminen on kalliimpaa kuin supermarketeissa, mikä on väärin. Vältä kaupungissa porvari- tai turistialueita, jotka ovat kalliimpia kuin muualla. Lopuksi, osaa erottaa paikallisten tuottajien markkinat tukkukauppiaiden markkinoista. Jälkimmäiset eivät anna tuotteilleen ravitsemuksellista takuuta.

Supermarket-käytävä, jossa hyllyt täynnä erilaisia ​​tuotteita - Liiketoimintakonsepteja
Laajuus: IStock/ Hispanolist

3. Syö ateriat tiettyyn aikaan

Kehosi tarvitsee tauon toimiakseen kunnolla. Ruoansulatusjärjestelmä on monimutkainen ja jos sitä käytetään liian usein keskimääräisen ajanjakson aikana, se ei toimi, ja tämä on painonnousun alku. Syömällä tiettyyn aikaan annat ruoansulatuskanavasi vaihdella lepo- ja työvaiheiden välillä.

nälkäinen tyttö avaa jääkaapin
Tekijät: IStock/ Koreografi

4. Aseta vesi tärkeysjärjestykseen

Se ei ole urbaani legenda, alkoholi todellakin saa sinut lihomaan, koska se on erittäin kaloripitoista! Ensimmäinen refleksi on siis vähentää kulutustasi huomattavasti. Vesi on välttämätöntä elimistöllemme ja on tärkeää kuluttaa vähintään 1,5 litraa päivässä. Sen lisäksi, että vesi mahdollistaa hyvän yleisen toiminnan, se on myös lopullinen laihdutusliittolainen. Se auttaa vähentämään nälän tunnetta ja toimii kalorienpolttajana, koska se antaa keholle enemmän energiaa toimintaan.

Lasin täyttäminen puhtaalla juomavedellä keittiön hanasta
Tekijät: IStock/ BrianAJackson

5. Syö vihanneksia

Merkitseekö viisi hedelmää ja vihannesta päivässä sinulle jotain? Vaikka tämä lause on siirtynyt arkikieleen, se on silti räikeän totta. Liian monet ihmiset ovat nykyään jättäneet vihannekset pois ruokavaliostaan ​​tai syöneet niitä liian vähän. Tasapainoinen ruokavalio on avain hoikkaan ja terveeseen vartaloon. Kasvikset tarjoavat kehosi tarvitsemia vitamiineja, kivennäisaineita ja kuituja. Lisäksi päivittäinen kulutus auttaa vähentämään tärkkelyspitoisten ruokien ja viljan määrää, joita meillä on taipumus kuluttaa liikaa.

Muotokuva iloisesta miehestä, joka kantaa vihanneksia laatikossa tilalla
Tekijät: IStock/hobo_018

6. Palauta luottamus kehoosi

Usein laihdutus ei riitä. Fyysinen muutos voi olla ilmeinen kaikille, mutta jos et itse näe sitä, et liiku eteenpäin ja lihoat painon takaisin pian sen jälkeen. Vertaile vaatteitasi, katso itseäsi peilistä, uskalla pukeutua asuihin, jotka paljastavat enemmän muotojasi ja rakasta itseäsi! Tämä antaa sinulle lisämotivaatiota jatkaa ruokavalio- ja elämäntapamuutoksiasi.

On erittäin suositeltavaa palata fyysiseen toimintaan terveellisten elämäntapojen lisäksi. Jatka omaan tahtiisi: kävele joka päivä, vältä julkista liikennettä, treenaa sydäntäsi kuntosalilla tai kotona. Älä työnnä alussa liikaa ja lisää vauhtia pikkuhiljaa, kunnes löydät olympiamuodon!

Jatkoa ajatellen:

mitä sinun on ehdottomasti tiedettävä vauvan torticollisista

6 opettavaista peliä 0–1-vuotiaan lapsen viihdyttämiseen