mitä sinun on ehdottomasti tiedettävä vauvan torticollisista

Synnytyksen aikana vauvasi kaula voi olla hieman karheutunut. Joskus tämä voi johtaa niskan jäykkyyteen. Vaikea havaita, se on kuitenkin hyvänlaatuinen useimmissa tapauksissa. Tänään kerromme sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää aiheesta.

Miten torticollis ilmenee?

Suurimman osan ajasta vauvalla ei ole kipua, mikä voi tehdä torticolliksen havaitsemisesta melko monimutkaista. Tässä on kuitenkin joitain vihjeitä, jotka voivat auttaa sinua havaitsemaan ne.

Ensinnäkin lapsesi voi sinulla on vaikeuksia kääntää päätäsi. Jälkimmäinen saattaa löytää olevansa linjan ulkopuolella” rintakuvassaan. Tämä voi saada hänet kääntämään päätään aina samaan suuntaan. Näissä tapauksissa älä epäröi tuntea varovasti hänen niskaansa etsien pientä kyhmyä, joka muodostuu lihasten supistumisen seurauksena.

Lopuksi, jos vauvalla on korvatulehdus tai vesirokko, virus tai bakteeri voi jäädä hänen kaulaansa. Siksi näiden sairauksien oireita voivat olla myös niskakipu tai jopa niskajäykkyys.

baby-bad-tete
Laajuus: naumoid/ istock

Vastasyntyneillä on useimmiten kahta tyyppiä torticollis.

Yleisin muoto on synnynnäinen lihaksikas torticollistai TMC. Se kehittyy vauvan elämän ensimmäisinä päivinä tai viikkoina. Useimmiten torticollis syntyy synnytyksen aikana, huonon asennon tai väärän liikkeen seurauksena. 75 %:ssa tapauksista TMC taantuu itsestään 8 kuukauden kuluessa syntymästä. Loput 25 %:n kohdalla hoito on tarpeen paranemiseksi.

Torticollisin toinen muoto, synnynnäinen torticollis, on harvinaisempi. Ilmiö liittyy synnynnäisiin epämuodostumisiin. Se voidaan ratkaista vain hoidolla erikoislääkärintarkastusten jälkeen.

Kuinka parantaa torticollis vauvoilla?

Kaikki riippuu toisaalta niskajäykkyyden syystä ja toisaalta sen vakavuudesta. TMC:n tapauksessa torticollis voi hävitä itsestään jonkin ajan kuluttua. Tietyissä tapauksissa ja vauvoille, jotka kärsivät synnynnäisestä tortikolliksesta, fysioterapiatunteja määrätään. Vakavimmissa tapauksissa voidaan harkita kirurgista toimenpidettä.

Lopuksi, jos syy on infektio tai sairaus, kuten vesirokko, niiden hoitoon tarkoitetut lääkehoidot saavat oireet häviämään.

5 kasvia auringonpolttaman lievittämiseksi

6 yksinkertaista vinkkiä ylipainon torjuntaan