5 kasvia auringonpolttaman lievittämiseksi

Siinä se, kesä on vakiintunut, lämpö seuraa sitä ja tulee meille melkein automaattisesti kuin halu paistatella auringossa. Hyvän sään paluun euforiassa emme todellakaan kiinnitä huomiota ja horjumme! Ensimmäinen auringonpolttama nostaa rumaa päätään. Onneksi on olemassa luonnollisia lääkkeitä, jotka rauhoittavat palanutta ihoa. Esittelemme sinulle myös 5 niistä tässä artikkelissa.

Muistutuksena, et saa altistaa itseäsi auringolle klo 12-16 välisenä aikana ja sinun on suojattava ihosi aurinkosuojalla, jonka indeksi on 50. Auringonpolttaman sattuessa on sanomattakin selvää, että sinun ei ehdottomasti pidä ottaa uudelleen paljastaa ihosi seuraavina päivinä.

1 – Aloe vera

© Joka päivä parempi tehdä kaikkea mitä rakastat – iStock

Emme enää laske aloe veran hyveitä! Olipa kyseessä iho, hiukset tai vaikka ravintolisänä, sen hyödyt ovat lukemattomat terveydelle tai kauneudellesi. Yksi hyveistä, joka kiinnostaa meitä auringonpolttaman tapauksessa, on sen parantava vaikutus. Itse asiassa levitettynä suoraan iholle geelin tai hydrosolin muodossaaloe vera rauhoittaa ja auttaa paranemaan. Voit lisätä virkistävän vaikutuksen ja lisätä sen rauhoittavaa vaikutusta asettamalla aloe verapullon jääkaappiin.

2 – kamomilla

© Milaspage – iStock

Kamomillalla on voimakas anti-inflammatorinen voima, joka auttaa lievittämään auringonpolttaman aiheuttamaa ärsytystä. Rauhoittava ja rauhoittava, ihanteellinen on valmistaa se infuusion muodossa. Laita yksi tai kaksi ruokalusikallista kuivattua kamomillaa 100 ml:aan vettä. On parasta käyttää a Japanilainen teekannu hyötyäkseen hyvästä ja nopeasta lämmönjakaumasta, jotta kasvista saadaan paras. Voit sitten levittää sen suoraan kompressille tai suihkuttaa sitä suihkeella. Aivan kuten aloe vera, aseta se jääkaappiin saadaksesi erittäin miellyttävän tuoreuden.

3- Kehäkukka kukka

mescioglu – iStock

Tämä värikäs kukka tunnetaan myös kehäkukkana, ja sillä on pehmentävä vaikutus, joka on erittäin hyödyllinen auringonpolttamukseen liittyvän palovamman tapauksessa. Kuten yllä mainittua kamomillaa, voit käyttää sitä infuusiona laittamalla ruokalusikallinen kasvia 250 ml:aan kiehuvaa vettä noin kymmeneksi minuutiksi. Muuten voit levittää myös kehäkukkaöljyä, jota löytyy apteekeista tai luomukaupoista.

4- Auringonkukka

© mesut Zengin – iStock

Lempinimellä ”auringon kukka”, tämä kasvi pystyy suuntautumaan tähden mukaan. Päivän aikana auringonkukka ei suuntaudu samalla tavalla. Tämä kukka, joka ei pelkää aurinkoa, päinvastoin, voi myös auttaa sinua rauhoittamaan palovammojasi! Valitse tätä varten neitsyt, puhdas, kylmäpuristettu ja luomu auringonkukkaöljy.

5 – Laventeli

© ASIFE – iStock

Hoitava, tulehdusta ehkäisevä, rauhoittava, laventelissa on kaikki! Sen pitoisuus linaloolissa mahdollistaa sen, että se uudistaa ihoa. Auringonpolttamaasi varten laimenna 2 tippaaeteerinen öljy ruokalusikalliseen kasviöljyä ja hiero ihoasi tällä seoksella. Huomaa, että eteerisiä öljyjä ei suositella raskaana oleville ja imettäville naisille eikä alle 6-vuotiaille lapsille.

5 hyödyllistä vinkkiä, joilla maksat vähemmän laseistasi

mitä sinun on ehdottomasti tiedettävä vauvan torticollisista