5 hyödyllistä vinkkiä, joilla maksat vähemmän laseistasi

Ranskassa 70 % yli 20-vuotiaista käyttää silmälaseja tai piilolinssejä. Ja kun sinulla on näköongelmia, sinulla on hyvät mahdollisuudet tietää, että optiset kulut voivat kasvaa nopeasti. Laseihin kehys lisää linssien hintaa, mikä tarkoittaa, että hyvä näkeminen voi tuntua ylellisyydestä, johon kaikilla ei ole varaa. Lisäksi jopa tammikuussa 2020 käyttöönotetusta 100 %:n terveydenhuoltojärjestelmästä huolimatta kustannukset pysyvät korkeina ja valikoima on hyvin rajallinen tarjottujen kehysten joukossa, joissa ei ole jäljellä maksuja. Myös ikään kuin palapeli lasien valinnassa ei riittänyt, sinun on myös keksittävä, miten rahoitat uuden parisi. Onneksi on olemassa muutamia vinkkejä, joiden avulla voit maksaa vähemmän laseistasi.

1) Määrittele selkeästi tarpeesi

Optikot tarjoavat automaattisesti lukemattomia vaihtoehtoja, erityisesti mitä tulee linssien hoitoon (anti-UV, anti-fog, polarisoidut linssit jne.). Ne voivat kuitenkin osoittautua joskus tarpeettomia ja nostaa laskua keinotekoisesti. Joskus esimerkiksi tietyt hoidot ovat jo mukana linsseissä. Polykarbonaatista valmistetut tuotteet sisältävät jo suojan UV-säteitä vastaan, joten tästä vaihtoehdosta ei tarvitse maksaa kahdesti. Lisäksi, jos käytät lasejasi harvoin tai reseptisi on vähäinen, uusimman sukupolven mittatilaustyönä tehdyt linssit eivät välttämättä ole välttämättömiä. Mene siis kauppaan tietäen, mitä todella tarvitset.

2) Uskalla ostaa verkosta maksaaksesi vähemmän laseistasi

Käy läpi a netissä optikko yleensä antaa sinun hyötyä lyömättömät hinnat, jopa progressiivisilla linsseillä. Huomaa, että mukautussäädöt voidaan sitten tehdä fyysisissä myymälöissä tai yhteistyökumppaneiden optikoissa. Lisäksi kuluttajajärjestöt eivät huomioi linssin laadussa ei ole merkittäviä eroja. Huomaa kuitenkin, että henkilöille, jotka tarvitsevat liiallista korjausta (likinäköisyys, astigmatismi, hyperopia tai äärimmäinen presbyopia), voi olla vaikeaa löytää sopivia linssejä näiltä alueilta.

valitse lasit
© iStock

3) Merkki, kehys… ei tarvitse rikkoa pankkia

Ensinnäkin brändin valinta ei välttämättä tarkoita laatua. Hinnat voivat vaihdella yhdestä kymmeneen oman tuotemerkin tai luksusbrändin välillä ilman suuria laatueroja! Älä siis pakota itseäsi ostamaan suurta merkkiä. Lisäksi, vaikka tämä käytäntö on harvinainen, se on myös mahdollista harkita vaihda vain lasit. Itse asiassa, jos pidät kehyksestä ja se on edelleen hyvässä kunnossa, pelkkä linssien vaihtaminen auttaa välttämään tarpeettomia kustannuksia ja hukkaa. Lopuksi, jos et tarvitse toista paria, joskus on mahdollista saada a alennus 15-20 % valitulla parilla.

4) Pyydä tarjous

Kysy ensin silmälääkäriltäsi silmälasien hinta määrättyjen korjausten perusteella. Mene sitten useisiin liikkeisiin ja kysy heiltä tarjous kilpailuun. Muista pyytää heiltä vaatimustenmukainen asiakirja, jossa he määrittelevät selkeästi linssien ja valinnaisten hoitojen kustannukset sekä vaihtoehdot. Muuten et näe selkeästi kaikilla käytetyillä kaupallisilla nimillä!

nainen-lasit-hampaat
© iStock

5) Luota siihen, että keskinäinen vakuutuksesi maksaa vähemmän laseistasi

Koska ei aina ole mahdollista luottaa sairausvakuutukseen ja nolla jäljellä olevaa maksua, hyvä täydentävä terveys on keskeinen asia. Valitse tarjous, jonka takuut vastaavat tarpeitasi. Tietyt keskinäiset vakuutusyhtiöt (MGEN, Axa, Maaf, Swiss life jne.) toimivat myös terveysverkoston ja hyväksyttyjen kumppanioptikoiden kanssa. Sellaisenaan voit saada 20-40 % alennuksia näiltä ammattilaisiltajopa perussopimuksella. Ajattele lopuksi keskinäisiä keskuksia, jotka harjoittavat kolmannen osapuolen maksua eivätkä veloita ennakkomaksuja keskinäisistä potilaista kilpailukykyisten hintojen näyttämisen lisäksi.

Mikä on happo-emäs-ruokavalio?

5 kasvia auringonpolttaman lievittämiseksi