IVG: määräajat, vaiheet, valvonta – Raskaus

Vuoden 1975 Veil-lain jälkeen abortti (vapaaehtoinen raskauden keskeytys) on edustanut naisten oikeutta valita vai olla synnyttämättä kohdussaan oleva lapsi. Vuodesta 2016 lähtien a pysähtyi mahdollistaa 100-prosenttisen korvauksen kaikista aborttiin liittyvistä lääketieteellisistä toimenpiteistä sekä seitsemän päivän harkinta-ajan katoamisen. Mutta mitä toimia on tehtävä ennen interventiota? Mitä pidätykset ovat? Niin monia kysymyksiä, joita täällä tutkitaan.

Asetetut määräajat

Se on olemassa kaksi tapaa abortti: instrumentaalinen abortti ja lääketieteellinen abortti. Mukaan ministeriö / Sisätilat, määräajat riippuvat valitusta menetelmästä:

Lääketieteellistä aborttia tehdään viidennen raskausviikon loppuun asti, eli enintään seitsemän viikkoa viimeisen kuukautisen alkamisen jälkeen. Terveydenhuollon laitoksissa tätä ajanjaksoa voidaan pidentää seitsemään raskausviikkoon tai yhdeksään viikkoon viimeisen raskausajan jälkeen.

Kirurgisen abortin voi tehdä 12. raskausviikon loppuun astieli 14 viikkoa viimeisen kuukautisten alkamisen jälkeen.

Naisen sukupuolisymboli, joka on valmistettu vaaleanpunaisista pyöreistä pillereistä valkoisella pohjalla
Tekijät: IStock/ AndreyPopov

Neuvottelut ennen interventiota

Ensimmäinen konsultaatio

Ensimmäinen aika tulee varata yleislääkärille, kätilölle tai suunnittelukeskukseen. Sitten suoritetaan kaksi tutkimusta:

  • Gynekologinen tutkimus ja/tai ultraääni

Potilaalle kerrotaan aborttimenetelmistä ja lääketieteellisen arvioinnin avulla voidaan määrittää raskauden alkaminen ja onko jommankumman ehdotetun menetelmän käytölle vasta-aiheita.

Kuunteluhaastattelua voidaan harkita potilaan toiveiden ja toiveiden mukaan. Siksi se ei ole pakollista.

Toinen konsultaatio

Jos kuunteluhaastattelu tapahtuu, a 48 tunnin harkinta-aika on suunniteltu ensimmäisen ja toisen kuulemisen väliin. Jos sitä ei tapahdu, vähimmäisaikaa ei sovelleta. Tämän toisen konsultaation aikana potilaan on ilmoitettava lääkintähenkilöstölle halustaan ​​tehdä abortti ja valita, millä keinoilla. Hänen on vahvistettava tämä päätös kirjallisesti. Hänelle annetaan todistus toisesta konsultaatiosta, jonka avulla hän pääsee interventioon.

Lähikuva miespsykologista tai lääkäristä, joka pitää leikepöytää lääketieteellisellä kortilla ja kuuntelee potilaan ongelmia, asiantuntija tai ohjaaja tekee muistiinpanoja tai täyttää tietoja terapiaistunnon tai neuvonnan aikana
Krediitit: IStock/fizkes

Abortin jälkeinen tarkastuskäynti

Se on välttämätön sisällä 14-21 päivää toimenpiteen jälkeen ja mahdollistaa lopputarkastuksen.

Tämä vierailu mahdollistaa:

  • Tartunta- ja retentio-ongelmien (runsas verenhukka, korkea lämpötila) tarkistamiseen, joita voi kehittyä erittäin harvoissa tapauksissa.
  • Sen varmistamiseksi, että abortti ei ole epäonnistunut: lääketieteellinen abortti epäonnistuu 2–5 prosentissa tapauksista verrattuna 1 prosenttiin kirurgisessa abortissa.
  • Nostaa ehkäisykysymys

Jos kyseessä on alaikäinen, hänellä on kaksi vaihtoehtoa: joko pyytää vanhempiensa tai laillisen edustajan hyväksyntää ja olla mukana menettelyissään tai ainakin aikuisen seurassa.

Mitä terveyshyötyjä lääkekasveilla on?

6 ravitsemusvinkkiä, jotka auttavat mikrobiotaasi päivittäin