6 ravitsemusvinkkiä, jotka auttavat mikrobiotaasi päivittäin

Ruoka on mikrobiotan peruspilari. Mikrobiota mahdollistaa fysiologisen tasapainon ja hyvän terveyden ylläpitämisen. Jos syömme huonosti tai jos tapamme valmistaa ja kuluttaa ruokaa ei ole terveellistä, kehomme voi kärsiä erilaisista sairauksista hyvänlaatuisimmista rajoittavimpiin. Löydä 6 vinkkiä, jotka auttavat mikrobiotaasi päivittäin ja ylläpitämään vahvaa terveyttäsi.

1. Juo vettä

Useimmat teollisuusjuomat sisältävät joko alkoholia tai sokereita, jotka ovat ärsyttäviä. Vesi on ainoa juoma, joka kosteuttaa kehoa ja poistaa myrkkyjä. On suositeltavaa juoda 1,5-2 litraa vettä päivässä ja enemmän äärimmäisen kuumuuden aikana. Toisaalta, älä juo aterioiden aikana enempää kuin yksi tai kaksi lasillista vettä, jotta ruokahalu ei vähene.

eau
Krediitit: IStock / fizkes

2. Vältä jalostettuja tuotteita

Lopeta jalostettujen teollisuustuotteiden ostaminen. Vaikka se on mikrobiollesi ja terveydellesi hyväksi todettu ruokalaji, se sisältää sokeria ja monia lisäaineita. Hyvä ruokavalio sisältää suurimman osan tuoreista tuotteista.

teollisuustuotteiden supermarket
Laajuus: IStock / eldinhoid

3. Rajoita ärsyttävien elintarvikkeiden käyttöä

Tämä koskee pääasiassa sokeria, mutta myös gluteenia ja maitotuotteita. Rajoita itsesi kahteen hedelmäpalaan päivässä ja yhteen jogurttiin. Valitse loput jogurtit tai kasvipohjaiset maidot (mantelit, riisi, hasselpähkinät tai soija).

Soijamaitojogurtti
Tekijät: IStock / OlenaMykhaylova

4. Sekoita raaka ja keitetty

Raakaruoka, kuten vihannekset, ovat ärsyttävämpiä ja vaikeammin sulavia, kun taas keitetyt ruoat pehmentävät niitä ja helpottavat ruoansulatusta. Raakaruokalla on kuitenkin erittäin alhainen glykeeminen indeksi, mikä auttaa vähentämään tulehduksellisia tekijöitä. Siksi niitä ei pidä unohtaa. Sekoita siis aterioissasi raakaa ja kypsennettyä.

Kesäinen salaatti
Tekijät: IStock / fcafotodigital

5. Oikeilla valmistusmenetelmillä

Grillillä ruoanlaitto, paistaminen tai korkeissa lämpötiloissa huonontaa ruoansulatusta ja edistää tulehdusta. Suosi hellävaraista kypsennystä, kuten höyryä tai wokia, ja käytä öljyä rasvana voin sijaan. Sinun mikrobiota tulee kiittämään.

wok-keittäminen
Krediitit: IStock / fermaatti

6. Varaa aikaa syömiseen

Jotta ruoansulatus toimisi paremmin, on välttämätöntä pureskella ruokaa hyvin. Ne on pureskeltava ja murskattava ennen nielemistä. Tätä varten on tarpeen viettää tietty aika pöydässä ilman stressiä. Vältä liian nopeaa syömistä pöydän kulmassa tai kahden oven välissä seisomista.

IVG: määräajat, vaiheet, valvonta – Raskaus

Yliherkkyys: 5 usein väärinymmärrettyä reaktiota