Yliherkkyys: 5 usein väärinymmärrettyä reaktiota

1) Yliherkkyys ja ärtyneisyys

Kun yliherkät ihmiset keräävät tehtäviä ja ammatteja, joko työssä tai jokapäiväisessä elämässä, he voivat ihastuaahdistusta ja stressiä. Luovia ja usein perfektionisteja heillä on tapana menestyä paremmin työskentele yksin, rauhassa ja keskittyä yhteen tehtävään kerrallaan.

Melu ja maailma voivat aiheuttaa heissä stressiä ja ahdistusta ja estää heitä olemasta täysin tehokkaita ja tuottavia. Tämä voi edustaa todellista vamma töissä, varsinkin jos he joutuvat jakamaan toimiston tai työskentelemään tiimissä jatkuvasti, koska heillä ei ole siihen tarpeeksi aikaa eristäytyneisyysettä he arvostan sitä suuresti ja joita heillä on tarve.

Kun heistä tulee erittäin stressaantuneita tai ahdistuneita, erittäin herkät ihmiset voivat tulla ärtyneiksi ja oudoksi, mutta tämä on heidän tapa suojella itseäsi ja kohdata nämä epämiellyttäviä tunteita.

2) He eivät siedä melua hyvin

Nykyään kaaos on osa jokapäiväistä elämäämme. Aamuheräämisestä torvien ja autojen ääniin, hiiren napsautuksiin ja lasten itkuihin, uutisten ääniin ja sitten iltaelokuvaan, elämme lähes jatkuvasti melussa päivän aikana.

Mutta meluatämä on juuri yliherkkiä ihmisiä yritä paeta niin paljon kuin mahdollista. Tästä syystä he voivat joskus kärsiä ns misofonia. Tässä tapauksessa kaikki häiritsevät äänet, kuten renkaiden vinkuminen tai halkeilevat saumat, voivat olla hänelle sietämättömiä.

Nämä äänet voivat aiheuttaa ahdistusta ja stressi yliherkille ihmisille, heidän reaktionsa voi joskus olla intensiivistä et yllätys hänen ympärillään olevat, jotka eivät ymmärrä.

3) He ovat hyvin empaattisia ja voivat kapinoida

Useimmat yliherkkiä ihmisiä ”Ota asiat sydämellesi” koska ne ovat erittäin empaattinen ja asettuvat helposti kärsivien tai apua tarvitsevien ihmisten asemaan. Tästä syystä he voivat joskus tai usein, yliherkkyysasteesta riippuen, saada voimakkaan reaktion epäoikeudenmukaisuuden ja väkivallan edessä.

Tarkkailevat yksityiskohtia, yliherkät ihmiset olisivat hyvä analysoimaan ei-verbaalista kieltä, esimerkiksi valheiden tai tekopyhyyden havaitsemiseksi.

Yliherkät ihmiset osoittavat myös selkeyttä. Tämä tarkoittaa, että ne ovat yleensä hyvin herkkä ihmisten energioille ja värähtelyille, esineitä ja paikkoja, jotka ympäröivät niitä. Claisentience on yksi niistä 6 psyykkistä aistia joita meillä voi olla sisällämme.

4) He tarvitsevat yksinäisyyttä

Vaikka se ei ehkä olekaan useimpien ihmisten makuun, erittäin herkät ihmiset nauttivat säännöllisesti olemisesta yksin. Melkein joka päivä he tarvitsevat yksinäisyyttä ja rauhaa latautuakseen ja rentoutuakseen. He käyttävät hyväkseen tätä rauhallisuuden hetkeä luonnossa, kun voivat, pohtiakseen ja/tai selkeyttääkseen mielensä.

Tämä tarve voi johtaa heidät hylkää kutsutsammuttavat puhelimensa tai eivät vastaa puheluihin tai viesteihin tietyn ajan, mikä voi joskus aiheuttaa riitoja ympärillä olevien kanssa.

5) Väärinymmärretyt mielialan vaihtelut

Kun yliherkät ihmiset joutuvat a fyysinen sairaus, kuten päänsärky tai nälkä, mieliala voi muuttua nopeasti. Erittäin tarkkaavaiset kehonsa suhteen yliherkät ihmiset keskittyvät siihen, kun se lähettää hätäsignaaleja, kuten kipua tai fysiologisia tarpeita, jotka voivat aiheuttaa heille ahdistusta. mielialan vaihtelut joita he kamppailevat hallitakseen ja jotka voivat yllätys.

Vaikka voi olla vaikeaa asettua heidän paikalleen, sinun on yritettävä ymmärtää heitä, koska se ei ole sairaus vaan ominaisuus. persoonallisuus.

6 ravitsemusvinkkiä, jotka auttavat mikrobiotaasi päivittäin

6 tapaa lievittää kipua