6 tapaa lievittää kipua

Hiiren oireyhtymän tapaan rannekanavaoireyhtymä johtuu usein ranteen traumasta tai toistuvista ja rajoittavista liikkeistä (toistuva voimatyö, työkalujen käsittely työssä jne.). On myös monia riskitekijöitä, kuten diabetes, niveltulehdus, kihti, kilpirauhasen vajaatoiminta, verenpainetauti ja jopa autoimmuunisairaus. Potilaille tulehdus aiheuttaa vammauttavaa kipua jokapäiväisessä elämässä, johon liittyy epämiellyttävää puutumista, ärsyttävää pistelyä tai jopa polttavaa tunnetta. Sitten herää kysymys, kuinka lievittää kipua ja pistelyä käsissä. Juuri tämän tulemme näkemään näillä tehokkailla luonnollisilla parannuskeinoilla rannekanavaoireyhtymään.

1) Lepo, välttämätön rannekanavaoireyhtymää vastaan

Lepo on laukaisevien tekijöidensä ansiosta olennainen luonnollinen lääke kipeiden käsien, ranteiden ja sormien lievittämiseen. Tähän sisältyy myös tarkista kotisi ja työtilasi ergonomia tunnistamalla kipua aiheuttavat toimet. Vaihda esimerkiksi näppäimistöjä ja hiiriä tarvittaessa.

2) Käytä ranneortoosia

© iStock

Pitää yllään rannekanavan lasta edistää kipeän raajan lepäämistä ja auttaa lievittämään painetta. Koska oireet ovat usein voimakkaampia yöllä tai tiettyjä tehtäviä suoritettaessa, on tapana käyttää irrotettavaa lastaa, joka mahdollistaa ranteen immobilisoinnin näissä tilanteissa.

3) Kylmää ja lämpöä käytetty hyvin

Voit levittää jäätä kipeälle alueelle noin kymmenen minuutin ajan. Kuitenkin varten Vältä lihasten ja jänteiden jäykistämistä, muista aina seurata kylmän levittämistä hieronnalla, joka stimuloi verenkiertoa ja pitää lihaskuidut joustavina. Koska lämmöllä on välitön rauhoittava vaikutus, voit käyttää sitä myös tuskallisen kriisin sattuessa. Käytä sitten tekniikkaakontrastivesihoito kerran päivässä. Upota kätesi ja ranteesi kuumaan veteen kolmeksi minuutiksi ja sitten kylmään veteen 30 sekunniksi. Toista kolme kertaa.

4) Hyödyllisiä kasveja rannekanavalle

Joillakin kasveilla on anti-inflammatorisia, analgeettisia ja/tai analgeettisia ominaisuuksia. Kaksi tai kolme kertaa päivässä voit laimentaa harpagophyton-jauhetta (paholaisen kynsi), nokkosta tai peltokortea pieneen määrään vettä, kunnes oireet paranevat. Aamulla ja illalla voit myös ottaa kaksi kapselia paju-, bambu- tai nurmenkuorta kivunlievitykseen.

5) Eteeriset öljyt

© iStock

Kasvisi voivat olla myös muodossaeteeriset öljyt hierontaan. Voit esimerkiksi hieroa turvotusta neljä kertaa päivässä seoksella, jossa on 20 tippaa pistaasimastiksin eteeristä öljyä, 20 tippaa helichrysum eteeristä öljyä ja 20 tippaa katafray eteeristä öljyä sävytetyssä lasipullossa. 10 ml, jonka täytät kalofyll-kasviöljyllä.

6) Ranne venyy vähentääkseen painetta

Ne on tehtävä mihin aikaan päivästä tahansa. Tee esimerkiksi viidestä kymmeneen kertaa peräkkäin nyrkki ja liu'uta sitten sormiasi yksitellen, kunnes ne ovat suorassa. Jos oireyhtymä liittyy nesteen kertymiseen (raskauden tai vaihdevuosien aikana), totu myös kohottamaan tuskallista kättäsi säännöllisesti päivän aikana.

Muista myös hakeutua lääkärin hoitoon, jos oireet jatkuvat tai pahenevat. Mikä hoito rannekanavalle? Kuten nettisivuilla selitettiinTerveysvakuutus, joka korostaa varhaisen hoidon merkitystä hyvän paranemisen kannalta, lääkehoito voi koostua analgeettisten tai ei-steroidisten tulehduskipulääkkeiden ottamisesta, kortikosteroidi-infiltraatioista tai leikkauksesta kivuliaan keskihermon puristuksen vähentämiseksi. Voimme käyttää myös täydentäviä lähestymistapoja, kuten akupunktiota tai mesoterapiaa.

Yliherkkyys: 5 usein väärinymmärrettyä reaktiota

PMA kaikille: viimeinen kierros ennen lopullista hyväksymistä