PMA kaikille: viimeinen kierros ennen lopullista hyväksymistä

Artikkeli 1er bioetiikan lakiehdotuksesta Kansalliskokous hyväksyi tiistaina 8. kesäkuuta 2021 äänin 81 puolesta ja 39 vastaan ​​hallituksen ehdotuksen, jonka lippulaivatoimenpiteenä on PMA:n (Medically Assisted Reproduction) avaaminen kaikille naisille. Presidentti Emmanuel Macronin kampanjalupaus, tämä toimenpide on parlamentissa keskustelun kohteena sen avaamisesta lesbopareille ja naimattomille naisille Vuodesta 2018 lähtien. Edustajat jatkavat tämän lakitekstin käsittelyä lähipäivinä ennen sen matkaa senaattiin 24.6.2021. Kansalliskokous sanoo viimeisen sanan 29.6.2021.

Oikeistopuolueen vastustus

Ranskassa vähintään yksi 30 lapsesta tulee raskaaksi PMA:lta vuoden viimeisimpien lukujen mukaan Ryhmä IVF-tutkimukseen Ranskassa johon kuuluvat INSEE, Bioetiikkavirasto ja terveysministeriö. Tämä edustaa tällä hetkellä vähintään yhtä lasta luokkaa kohti. Toistaiseksi tämä käytäntö on avoin vain heteroseksuaalisille pareille.

Kollegamme Le Figarosta raportoi siitäa LR:n kansanedustajista enemmistö tuomitsee ””isättömien” luominen ja pelkäävät ”väistämätöntä” siirtymistä kohti sijaissynnytyslupaa (GPA, sijaissynnyttäjä) Ranskassa”.

Kokoontumiset kloaloite Manif pour tous -tapahtuma järjestettiin myös maanantaina 7. kesäkuuta protestoida PMA:n avaamista vastaan ​​kaikille sellaisilla iskulauseilla kuin ”isän häätö” tai ”hallitus, joka kestää”.

Lapsettomuusongelma avioparikonseptilla.  Hedelmällisyyslääkäri tai lisääntymis-endokrinologi, jossa mies ja nainen pitävät kädestä yhdessä terapiassa, neuvottelee raskauden kyvyttömyydestä.
Tekijät: IStock/ Pornpak Khunatorn

Salaiset keinosiemennykset

Kun keskustelut tästä lakiehdotuksesta jatkuvat, lääkärit harjoittavat jo salaisesti avustettuja lisääntymismenetelmiä yksinäisille tai homoseksuaalisille naisille, kertoo Libération.

Pariisilainen gynekologi, joka harjoittaa salaa keinosiemennystä yhteistyössä tanskalaisen spermapankin Cryosin kanssa, selittää nimettömässä päivittäisessä haastattelussa: ”En usko, että uskaltaudun vankilaan, mutta vaarana on, että minut erotetaan Lääkäreiden lahdesta eettisten rikkomusten vuoksi sekä 75 000 euron sakko!”

Rikoslain mukaan näitä lääkäreitä uhkaa itse asiassa viisi vuotta vankeutta ja 75 000 euron sakko. Itse asiassa heitä ei syytetä. Suurin osa heistä tekee sen vakaumus ja aktiivisuus auttaa näitä naisia, joiden heidän mukaansa on voitava määrätä sukuelimeistään haluamallaan tavalla ja heillä on oikeus lisääntyä.

Kuitenkin, PMA:n mustat markkinat ovat kehittymässä. Sen perustivat häikäilemättömät asiantuntijat, jotka yrittävät ansaita rahaa tiettyjen naisten epätoivosta.

Odotettaessa eduskunnan lopullista päätöstä tästä lakiehdotuksesta kesäkuun lopussa, tiettyjä kohtia on jo hylätty: kuolleen puolison sukusoluja käyttävä post mortem PMA tai jopa PMA transsukupuolisille ihmisille.

6 tapaa lievittää kipua

Ruoka: kesän 4 sudenkuoppaa – Ravitsemus