Ruoka: kesän 4 sudenkuoppaa – Ravitsemus

Ruokavalio on yksi hyvän terveyden, terveen ja hoikemman vartalon pilareista. Kesäkaudella on kuitenkin suuria houkutuksia syödä rasvaisempia ja makeampia ruokia. Aperitiivit todellakin lisääntyvät, lomat tuovat osuutensa poikkeamia ja keho kärsii. Tutustu kesän neljään ruokaansaan.

Grillit

Kesä on epäilemättä grillikausi. Älä jätä nautintoa kokonaan huomiotta ja nauti hyvästä grillatusta lihasta silloin tällöin. Älä kuitenkaan liioittele sitä äläkä syö tämäntyyppistä ateriaa joka viikko tai edes useita kertoja viikossa. Grillit koostuvat itse asiassa usein rasvaisesta lihasta (makkara, chipolatas tai merguez), jotka on koristeltu rasvaisilla ja makeilla teollisuuskastikkeilla. Myös sirut ovat usein mukana, ja yhdessä nämä ruoat edistävät nopeaa painonnousua.

Voit valmistaa salaatteja, mutta myös kasviksista valmistettuja vartaita. Suosi myös valkoista lihaa ja kalaa, jotka ovat vähemmän rasvaisia.

grilli-pari-puutarha-liha
Hyvitykset: nd3000/ IStock

Illallisaperitiivit

Kun on kuuma, meillä on vähemmän halua kokata. Illallinen aperitiivi näyttää sitten olevan ihanteellinen. Tämäntyyppinen ”ateria” perustuu useiden makujen yhdistelmään, usein runsaan ja rasvaisen. Aperitiivikakut, valmiit ja teolliset aperitiivit, makkarat, rillettet ja muut perunat ovat hoikan vartalon vihollisia. Toinen ongelma on nautittujen määrien ja kylläisyyden tunne. Aperitiiviillallisilla juttelemme, juomme vähän alkoholia ja syömme. Kylläisyyden saavuttamiseksi on välttämätöntä syödä paljon enemmän ruokaa kuin tasapainoisella aterialla. Siksi on suositeltavaa olla lisäämättä näitä aperitiiveja ja säilyttää ne erityisiä hetkiä varten.

Voit tehdä illallisaperitiivista terveellisempää etsimällä tasapainoa rasvan ja raakojen vihannesten välillä sekä rajoittamalla alkoholia.

illallinen aperitiivi
Teot: IStock / alvarez

Salaatit

Salaatti on useimmille ihmisille ruokavalion synonyymi. Siksi se olisi ihanteellinen kesäliittolainen sekä tuoreutensa että vähäisen kalorinsaannin vuoksi. Sinun ei kuitenkaan pidä vähentää aterioitasi tähän, muuten sinulla on riski saada proteiinin ja kuidun puutos. Lisäksi pelkän salaatin syöminen ei anna todellista kylläisyyden tunnetta ja rohkaisee napostelemaan.

Voit koristella salaatteja lihalla tai kalalla. Voit myös valita kuitupohjaisia ​​salaatteja, kuten vihreitä papu- ja perunasalaatteja.

Kesäinen salaatti
Tekijät: IStock / fcafotodigital

Piknikit

Piknik on yksi kesän tunnusomaisista kulutustavoista. Ne koostuvat kuitenkin pääasiassa teollisista ja rasvaisista elintarvikkeista. Lisäksi voileipissä olevat leikkeleet ovat usein huonolaatuisia ja teollinen leipä sekä lisukkeet ravintoarvoltaan heikkoja. Siksi sinun ei pitäisi liioitella sitä, jotta voit ylläpitää terveellistä ruokavaliota ja välttääksesi liiallisen painon.

Voit valmistaa kotitekoisia piknikkejä lisäämällä vihanneksia, salaatteja ja korvaamalla voileivät kääreillä tai pokebowlilla, jotka ovat paljon terveellisempiä.

Tässä ei ole kyse siitä, että itseltäsi riistetään kaikki nämä pienet nautinnot, vaan niiden kulutuksen säätely. Hyödynnä kesäkausi hemmotellaksesi itseäsi samalla kun pysyt tietoisena siitä, mitä syöt ja juot. Kehosi kiittää sinua siitä.

Lähteet : Huippu terveys, Isoäidin vinkkejä, Terveyspassi

PMA kaikille: viimeinen kierros ennen lopullista hyväksymistä

Mitä odottaa ensimmäiseltä hammaslääkärikäynniltäsi?