Mitä odottaa ensimmäiseltä hammaslääkärikäynniltäsi?

Hampaistasi huolehtiminen on tärkeää, sillä terveytesi riippuu erityisesti hyvästä suuhygieniasta. Joten, vihdoin keräsit rohkeutesi ja pitkän etsinnän jälkeen löytääksesi ilmaisen lääkärin sait ensimmäisen aikasi hammaslääkäriin. Ongelmana on, ettet ole ollut siellä lapsesta asti, joten luultavasti pelkäät sitä. Tämä on normaalia, mutta älä huoli: kaikki järjestyy. Hammaslääkärisi haluaa sinulle hyvää. Itsesi rauhoittamiseksi on kuitenkin parempi tietää, mitä odottaa ensimmäisellä hammaslääkärikäynnilläsi!

Lääketieteellinen kyselylomake

Jopa ennen kuin hammaslääkärisi kääntää toisen suurennuslamput hampaissasi, hän (tai häntä avustava henkilö) pyytää sinua tekemään niin täytä lääketieteellinen kysely. Tämä on tiedon tarjoamista sairaushistoriastasi ja käyttämistäsi hoidoista. Tämä on tärkeä askel, koska se määrittää, mitä hammaslääkäri pystyy tekemään ja mihin hän kiinnittää huomiota.

Esimerkiksi diabetesta sairastaville potilaille voi kehittyä erityisiä ienongelmia. Otin antikoagulantti lääkitys on ilmoitettava, varsinkin jos myöhemmin on suoritettava perusteellisempaa hoitoa. Suullista koetta edeltävän lyhyen haastattelun aikana älä epäröi jakaa pelkosi ja pelkosi hammaslääkärisi kanssa. Hän rauhoittaa sinut antamalla sinulle kaikki tiedot, jotka vähentävät pelkosi.

Suullinen koe

On aika istua kuuluisassa hammaslääkärin tuolissa. Hammaslääkärisi suorittaa tämän jälkeen suun tutkimuksen. Hän tekee tämän tutkia hampaasi erilaisten ongelmien varalta. Näistä löytyy esimerkiksi periodontaalisten sairauksien (jotka vaikuttavat ikeneihin) havaitsemista, temporomandibulaaristen nivelten ongelmia, proteesien valmistustarvetta tai mahdollisten reikien esiintymistä. Hammaslääkärin tulee tarkastella hampaitasi erilaisilla laitteilla, kuten peileillä tai antureilla (ohuella koukulla varustetut instrumentit). tärkeys tämä koe on ratkaisevakoska mitä aikaisemmin ongelma havaitaan, sitä helpompi hoito on suorittaa.

hammaslääkäri odota ensimmäistä käyntiä klo
Crédits :Tero Vesalainen / istock

Ylimääräinen röntgentutkimus

Tarvittaessa hammaslääkäri voi ottaa yhden tai useamman röntgenkuvan (yksittäinen tai panoraamakuva). Tämä vaihe antaa hänelle mahdollisuuden havaita ongelmia, jotka eivät näy paljaalla silmälläkuten hammasvälikaries tai vielä puhkeamattomat viisaudenhampaat, jotka voivat aiheuttaa ongelmia myöhemmin.

Kiireellistä hoitoa

Näiden kokeiden jälkeen tulee suorittamisen aika kiireellistä hoitoa. Jälkimmäisten joukossa on kuuluisa kalkinpoisto ja sen äänet, jotka saavat kaikki hammaslääkärin toimistot vapisemaan. Jos olet pysynyt poissa paikasta vuosia, niin se tulee olemaan välttämätön, mutta hyödyllinen askel. Hampaiden ja ikenien terveys on vaakalaudalla! Hammaslääkäriäsi avustava henkilö voi myös osallistua toimenpiteeseen nesteen imemiseksi suustasi. Hammaslääkäri voi tehdä hilseilyn lisäksi muita hoitoja, kuten sinetöitävän kruunun tai hoidettavan pienen paiseen.

Hoito- tai ehkäisysuunnitelman laatiminen

Olet noussut tuolista, hyvin tehty! Tämän jälkeen saat toisen haastattelun hammaslääkärisi kanssa. Jos ongelmia on havaittu, se havaitaan Päivitä kanssasi hoidon jatkamisesta (implanttien tai hammasproteesien asennus, periodontaalinen hoito jne.). Hän myös antaa sinulle arvokkaita neuvoja huolehtiaksesi hampaistasi päivittäin suosittelemalla esimerkiksi hampaitasi ja elämäntapaasi mukautettua hammasharjaa ja suuvettä. Hammaslääkärisi kertoo myös, milloin sinun tulee varata seuraava aika.

Kaikki meni siis hyvin ja ensimmäinen hammaslääkärikäyntisi pitkään aikaan on nyt takana! Suun terveytesi on paljon parempi ja voit taas hymyillä hampaillasi! Joten tämä on sinun kannustaa tulemaan takaisin paljon nopeammin toimistossaan.

Ruoka: kesän 4 sudenkuoppaa – Ravitsemus

sieni, joka tekee hyvää aivoille