Kuinka auttaa? Pelastavat toimet!

Ensiapu- tai hengenpelastustoimet ovat joukko tekniikoita, joiden avulla voidaan vakauttaa hänen terveydentilaa todennäköisesti uhkaavasta häiriöstä kärsivän henkilön tila. Kun joudut hätätilanteeseen työpaikallasi, kadulla tai kotona, näiden toimien tietäminen voi olla hengenpelastus henkilölle, jonka henki on vaarassa. Jos haluat tietää lisää tärkeistä hengenpelastustoimista, tämän artikkelin pitäisi kiinnostaa sinua.

Edellytykset, jotka on noudatettava ennen ensiaputoimenpiteiden suorittamista

vanhempi sairaalasängyssä lääkärin ja miehensä seurassa
© dolgachov – iStock

Kun joudut tilanteeseen, joka vaatii apua henkilölle, on välttämätöntä noudattaa tiettyjä vaiheita ennen kuin ryhdyt toimiin. Nämä vaiheet, jotka voidaan oppia seuraamalla a ammatillinen terveyskoulutus tähdätä parantaa toiminnan tehokkuutta ja suojella läsnä olevia. Konkreettisesti sinun tulee varmistaa onnettomuuspaikan turvallisuus, arvioida uhrin tila ja ilmoittaa sitten hätäkeskukseen. Kun nämä alustavat toimenpiteet on suoritettu, on välttämätöntä suorittaa hengenpelastustoimet.

Toimenpiteet tukehtuvan henkilön kanssa

Olipa kyseessä aikuinen tai lapsi, tukehtumistilanteessa on toimittava mahdollisimman nopeasti. Ensimmäinen tekniikka, jota voit käyttää, on lyönnit selkään. Se koostuu enintään 5 iskusta uhrin lapaluiden väliin. Jos iskuilla ei ole vaikutusta, voit vaihtaa niiden kanssa vatsan puristukset (enintään 5). Jos uhri menettää tajuntansa, sinun on asetettava hänet makuulle ja suoritettava sydän-keuhkoelvytystä, kunnes apu saapuu.

Toimenpiteet verta vuotavan henkilön läsnä ollessa

Jos henkilö on juuri loukkaantunut ja vuotaa runsaasti verta, sinun tulee yrittääpysäytä verenvuoto kohdistamalla suoraa painetta haavaan. Tässä on varottava kosketusta uhrin vereen suojaamalla kätensä hanskoilla tai muovipussilla. Uhri on sitten asetettava makuulle ja haavan puristamista jatkettava, kunnes apu saapuu.

Toimenpiteet tajuttomuuden sattuessa

pulssin tarkistus
© Wavebreakmedia – iStock

Jos uhri menettää tajuntansa ja hengittää edelleen, sinun on tehtävä se laita sivuttaisturva-asentoon hengitystiensä tyhjentämisen jälkeen. Sinun tulee sitten kutsua apua ja tarkistaa uhrin hengitys säännöllisesti, kunnes hän saapuu.

Toimenpiteet sydämenpysähdyksen yhteydessä

Jos kohtaat uhrin, joka on tajuton ja ei hengitä, hänellä saattaa olla sydänpysähdys. Tässä tapauksessa sinun on suorittaa sydänhierontaa. Tällä pyritään varmistamaan veren- ja hapenkierron jatkuvuus sekä toimittamaan uhrin elintärkeitä elimiä.

”Ilman”: kun ruokavalio poikkeaa normaalista

Mitä terveyshyötyjä lääkekasveilla on?