Kuinka valita oikea kipsi vammallesi

Kun on kyse vamman hoidosta, yksi tärkeimmistä käsillä olevista esineistä on laadukas side. Suojataanko pieni vamma (haava, naarmu tai ampulli), pitää side, puuvilla tai steriili pakka paikoillaan tai edistää isomman haavan paranemista, teippi on olennainen työkalu jokaisen kodin ensiapulaukussa. Markkinoilla olevien laastareiden suuren määrän vuoksi voi kuitenkin olla vaikeaa valita oikeaa tuotetta jokaiseen tilanteeseen. Todellakin, kaikki liimanauhat eivät ole samanarvoisia! Tutustu erilaisiin ominaisuuksiin, jotka on otettava huomioon valittaessa kipsiä yleisiin naarmuihin ja vaurioihin, jotta taataan optimaalinen suoja ja tehokas paraneminen.

Harkitse kokoa ja muotoa

Kun valitset a Laastarimuista valita a koko mukautettu vamman mukaan. Jos se on liian pieni, se ei välttämättä peitä haavaa kokonaan. Tämä voi sitten aiheuttaa ärsytystä ja kipua. Toisaalta liian suuri kipsi voi irrota helposti. Valitse siis side, joka peittää vamman riittävästi jättäen a noin sentin marginaali kummallakin puolella. Jos epäröit usean mallin välillä, valitse sellainen, joka voidaan leikata haluttuun kokoon sopeutuakseen erilaisiin vammojen muotoihin.

Muista ottaa sopiva malli, jos iho on herkkä

Jos sinulla on herkkä iho tai sinulla on ollut allergioita, valitse laastari hypoallergeeninen tai nimenomaan suunniteltu herkälle iholle. Mikrohuokoiset laastarit sisältävät todellakin pehmeitä materiaaleja. Korkean ihonsietokyvyn ansiosta he minimoi ärsytyksen tai ihottuman riski.

Pitäisikö sinun valita erittäin tarttuva laastari vai ei?

Teipin tarttuminen on välttämätöntä, jotta side pysyy paikoillaan. Jos sinulla on intensiivistä fyysistä toimintaa tai jos vamma sijaitsee sellaisessa kehon osassa, jossa liikkuu usein, valitse Durapore-teippivalikoima vahvistettu tarttuvuus. Varmista myös, että teippi kiinnittyy hyvin ihoon aiheuttamatta epämukavuutta tai kipua poistettaessa. Lisäksi, jos aiot pestä tai joutua kosketuksiin veden kanssa laastaria käyttäessäsi, valitse a vettä hylkivä teippi. Tämän tyyppisessä liimassa on erityinen liima, joka pysyy tehokkaana myös kosteudessa. Tämä voi olla ihanteellinen alueille, kuten jalkoihin, joita on vaikeampi suojata pesun aikana.

Onko tarvetta lisäominaisuuksille?

Joillakin laastareilla on erityisominaisuuksia, jotka vastaavat erityistarpeita. Esimerkiksi jotkut laastarit ovat antibakteeriset aineet infektioriskin minimoimiseksi. Tämä voi siksi olla hyvä valinta vakavampien vammojen tapauksessa tai potilaille, jotka ovat alttiimpia infektioille. Muut voivat myös olla läpinäkyviä. Tämä tarjoaa siis a huomaamaton suoja samalla kun a vamman kehityksen visuaalinen seuranta. Saatavilla on myös malleja, joissa on annostelija tai esileikkaus, joka helpottaa leikkaamista ilman saksia. Lopuksi voit myös valita laastarin, joka on helppo kiinnittää ja poistaa. Joissakin on itse asiassa irrotusliuska, joka helpottaa kivutonta poistamista.

Kuinka poistat kipsin ja liiman jäänteet ilman kipua?

Kun ostat jotain haavojen sidontaa, on aina viisasta miettiä tapaa poistaa sidos jälkiä jättämättä. Levitä haalealla vedellä tai kostutetulla liinalla fysiologinen seerumi ihoon kiinnittyvä osa voi auttaa kuorimaan sen vaivattomasti pois. Jos sinulla on sellainen, voit myös tehdä saman makea manteliöljy tai mitä tahansa muuta valitsemaasi neutraalia kasviöljyä. Herkimmät voivat myös levittää jääkuution sideharsolle ja sen ympärille sekä liima vähentääkseen kipua kylmän anesteettisen vaikutuksen ansiosta.

Kun kaikki on irrotettu, voit yrittää poistaa liiman jäännökset saippualla ja vedellä. Jos tämä ei kuitenkaan riitä, voit kokeilla kasviöljy tai isopropyylialkoholi, mutta myös kynsilakanpoistoaineella (välttäen sen laittamista haavalle). Lopuksi on olemassa erityisiä tarttumattomia tuotteita, jotka irrottavat liiman ja poistavat viimeiset jäljet ​​iholta.

kuinka käyttää sitä maksimoidaksesi tulokset?

oppia kaiken olemassa olevista eri järjestelmistä