Likinäköisyys: syyt, oireet ja hoito

Likinäköisyys on näköhäiriö. Siitä kärsivillä ihmisillä on selkeä näkemys lähellä olevista kohteista, mutta hämärä näkemys kaukana olevista kohteista. Tässä on kaikki mitä sinun tulee tietää siitä sekä vinkkejä hyvän näöntarkkuuden ylläpitämiseen ja likinäköisten silmien hoitamiseen.

Syyt

The likinäköisyys johtuu silmän liiallisesta venymisestä tai sarveiskalvon suhteettomasta kaareutumisesta, mikä voi saada valon kohdistumaan väärin verkkokalvolle. Se voi olla perinnöllistä tai kehittyä pitkäaikaisen näytölle altistumisen tai silmän liiallisen käytön seurauksena lukutehtävissä, varsinkin jos se tehdään liian läheltä.

Oireet

Myopian oireet voivat vaihdella sen vakavuudesta riippuen. Tässä on yleisiä merkkejä:

1. Yksi näön hämärtyminen etäisistä kohteistakuten liikennemerkit tai ihmisten kasvot tietyllä etäisyydellä.

2. Vaikeus nähdä kaukana olevien kohteiden yksityiskohdat selvästi kuin kirjaimet taululla koulussa.

3. Tarve siristää nähdäksesi kaukana olevat kohteet selvästi.

4. Silmien väsymys tai päänsärkyä kaukaisten esineiden pitkän katselun jälkeen.

5. Taipumus päästä lähemmäksi kuvioita nähdäksesi ne selkeästi.

6. Vaikeus ajaa yölläkoska auton ajovalot voivat näyttää epäselviltä tai häikäisiltä.

Kuinka hidastaa myopian etenemistä?

Likinäköisyys voidaan korjata silmälaseilla, piilolinssit tai taittokirurgia, joka muuttaa sarveiskalvon muotoa valon keskittymisen parantamiseksi verkkokalvolle. Likinäköisten ihmisten on myös tärkeää huolehtia silmistään päivittäin.

Tässä muutamia vinkkejä:

1. Pidä säännöllisiä taukoja kun työskentelet tietokoneen tai muun digitaalisen laitteen parissa. Valitse taukoja noin 20 minuutin välein. Seuraavaksi tuijota kaukana olevaa esinettä rentouttaaksesi silmäsi.

2. Vietä aikaa ulkona. Tutkimukset ovat osoittaneet, että enemmän ulkona viettäminen voi hidastaa likinäköisyyden etenemistä lapsilla.

3. Valitse oikeat korjaukset. Itse asiassa varmista, että käytät reseptisi vastaavia laseja tai piilolinssejä. Jos silmälasejasi tai piilolinssejäsi ei ole asennettu oikein, se voi rasittaa silmiä ja edistää likinäköisyyden etenemistä.

4. Syödä tasapainoisesti. Terveellinen, tasapainoinen ruokavalio, jossa on runsaasti ravintoaineita, kuten A-, C-, E-vitamiinia, sinkkiä ja omega-3-rasvahappoja, voi auttaa ylläpitämään silmien terveyttä ja vähentämään likinäköisyyden etenemistä.

mitä eroja? Keneltä neuvoa?

4 vinkkiä vauvan etunimen valintaan