Synnytys: 6 tapaa synnyttää

Vauvan syntymä on mullistus kaikille pariskunnille. Lisäksi synnytys tuo mukanaan pelkoja ja epäilyksiä. Kaikki tulevat vanhemmat valitsevat, kuinka he hallitsevat tämän vaiheen ja miten se etenee. Tätä kutsutaan synnytyssuunnitelmaksi. Löydä 6 tapaa antaa elämä.

1. Luonnollinen synnytys

Luonnollinen synnytys on naisille, jotka eivät halua lääketieteellistä apua ja haluavat tuntea koko synnytykseen liittyvän prosessin.

On kuitenkin huomattava, että komplikaatioita voi esiintyä tiettyjen luonnollisten synnytysten aikana. Siksi sinun on oltava valmis turvautumaan lääketieteellisiin toimenpiteisiin.

2. Kotisynnytys

Kotisynnytys on tarkoitettu tuleville äideille, jotka haluavat synnyttää lapsensa kodin tai asunnon tutussa ja turvallisessa ympäristössä. Tässä tapauksessa sinun on kutsuttava kätilö, jolla on kaikki tarvittavat lääketieteelliset laitteet komplikaatioiden varalta. Useimmissa kotisynnytyksissä ei ole epiduraalia, jonka avulla voit tuntea koko synnytykseen liittyvän syklin.

Tämä voi joskus olla vaarallisempaa, varsinkin jos on komplikaatioita yhdistettynä maantieteelliseen etäisyyteen sairaalasta.

synnytys
Tekijät: IStock / kieferpix

3. Synnytys synnytysosastolla

Tällainen synnytys rauhoittaa monia äitejä. Lääketieteellinen henkilökunta on käytettävissä 24 tuntia vuorokaudessa ja kaikki on saatavilla komplikaatioiden varalta.

Äitiyskeskukset on jaettu kolmeen tasoon. Ensimmäisen tason synnytysosastot on omistettu ”normaaleille” raskauksille ilman ilmeisiä komplikaatioita. Toisella tasolla olevilla on neonatologian osasto, ja niihin mahtuu keskoset. Kolmannen tason synnytysosastot ovat erikoistuneet ”riskiraskauksiin” ja niissä on vastasyntyneiden tehohoitoyksikkö.

4. Vesisynnytys

Veteen synnytystä ei ole demokratisoitu Ranskassa. Suurin osa sairaaloista ei ole varustettu tämäntyyppiseen synnytykseen. Vesi on kuitenkin ympäristö, joka edistää rentoutumista ja mahdollistaa tiettyjen synnytyspöytään liittyvien pelkojen poistamisen.

Jotkut sairaalat tarjoavat valmistautumista vauvan tuloon veteen, jotta supistukset olisivat vähemmän tuskallisia ja valmistautuisivat paremmin vauvan karkotukseen. Synnytys tehdään kuitenkin usein synnytyssalissa.

veteen synnytys
Tekijät: IStock / ideabug

5. Synnytys hypnoosin alla

Synnyttäminen hypnoosissa antaa tulevalle äidille mahdollisuuden hallita synnytykseen liittyvää kipua. Se on tarkoitettu naisille, jotka eivät voi saada epiduraalia tai eivät halua sitä.

Toisaalta tätä ei voi improvisoida suurena päivänä, vaan vaatii kokonaisen sarjan istuntoja etukäteen, jotta pystyt hallitsemaan ajatuksiasi.

6. Anna elämää virtuaalitodellisuuskuulokkeilla

Vielä tutkittavana, tämäntyyppinen synnytys edellyttää, että tulevalla äidillä on virtuaalitodellisuuskuulokkeet päässä. Viimeisimpien tutkimusten mukaan tämä vähentäisi tai jopa poistaisi ahdistusta ja siten kipua.

Lähteet :

kuinka valita se, joka sopii parhaiten vanhemmillesi?

Mitä kannattaa syödä urheilun jälkeen? 7 välipala-ideaa