Mitä kannattaa syödä urheilun jälkeen? 7 välipala-ideaa

Säännöllinen fyysinen aktiivisuus on tärkeää, sillä se vähentää riskiä sairastua sydän- ja verisuonisairauksiin ja painoongelmiin. Pyöräiletpä, kävelit, juokset, kiipeiletkö, voimaharjoittelet tai monet muut erittäin stimuloivaa fyysistä toimintaa, olet varmasti tuntenut tämän voimakkaan nälän tunteen harjoituksen jälkeen. Joten tässä on 7 välipalaa, jotka pitävät sinut ravittuneena pilaamatta istuntoa.

Miksi meillä on nälkä urheilun jälkeen: lisääntyvä vaikutus

Kasvava vaikutus, se on yksinkertaisesti se harjoituksen jälkeinen nälän tunne, jota jotkut ihmiset saattavat tuntea. Itse asiassa urheilijoiden maailma on jaettu kahteen ryhmään: niille, jotka tarvitsevat ruokaa heti toiminnan jälkeen ja jotka jaksavat odottaa.

Urheilu aiheuttaa a fyysistä stressiä tärkeitä, joihin reaktiot voivat vaihdella. Usein harjoituksen jälkeinen himo on vastaus, mutta kuten Todd A. Hagobian, amerikkalainen tutkija, joka johti tutkimus nälän tunteesta urheilun jälkeen : « Tämä tunne voi vaihdella riippuen siitä, kuka olet ja millaista liikuntaa olet tehnyt. Parhaiten nälän tukahduttavat harjoitukset olisivat ne, jotka kestävät yli tunnin. »

Joten vihdoin, mitä voimme syödä treenin jälkeen?

1/ Hyvä kulhollinen kaurapuuroa

Tämä muro sopii erinomaisesti istunnon lopun välipalaksi. Runsaasti hiilihydraatteja ja proteiineja, 30 g kulho täyttää sinut asianmukaisesti. Kaada kaurapullot kulhoon maidolla tai kasvimaidolla. Voit myös lisätä kuivattuja hedelmiä, kookoslastuja tai jopa joitain tuoreita luomuhedelmiä.

viljat
© Jeshoots / Pxhere

Jos huomaat, että kulhosi ei ole tarpeeksi makea, käytä hunajaa tai agavesiirappiamutta varo liioittelemasta sitä.

2/ Tee smoothie

Smoothie on erittäin hyvä välipala urheilun jälkeen. Sekoitettuja hedelmiä, keskenään, kanssa vettä, sitruunamehua, maitoa tai kasvimaitoa, jotta saat mahdollisimman paljon vitamiineja. Jotkut sen juomista ovat ihanteellisia laihduttamiseen luonnollisesti, kun taas toisten avulla voit ladata akkujasi.

3/ Syö öljypitoisia hedelmiä

THE öljysiementen hedelmät ovat luonnollisia kuivattuja hedelmiä kuorittu kuten manteleita, maapähkinöitä, saksanpähkinöitä tai jopa hasselpähkinöitä. Niiden rasvan ja proteiinin saanti riittää antamaan sinulle voimaa harjoituksen jälkeen. On kuitenkin kiinnitettävä huomiota älä ylitä kourallista (noin kolmekymmentä grammaa) päivässä.

mantelit
© Pixabay

4/ Suklaalaatta ja kaikki alkaa alusta

Monet sanovat, että ”suklaa on elämää» ja he eivät loppujen lopuksi ole niin väärässä. Itse asiassa sillä on monia hyveitä, kuten tosiasia rauhoittaa ahdistusta tai palauttaa rautaa kehoosi. Tämä mineraali kuluu kuitenkin fyysisen toiminnan aikana ja itse asiassa se voi loppua nopeasti. NIIN, älä epäröi hankkia pieni laatta.

Lue myös: Syö suklaata: 10 hyvää syytä

5/ Ajattele raejuustoa

Jos et ole vegaani, raejuusto on hyvä välipala. lisätä jotkut tuoreet hedelmät, jotkut kuivatut hedelmät ja jotkut viljatja kaikki on tehty!

6/ Avokadopaahtoleipää

Avokado on hedelmä, joka on erittäin suosittu urheilijoiden keskuudessa, erityisesti sen suuri määrä laadukkaita lipidejä, ravintoaineita ja kaloreita.

avokadoöljy-iStock_rusak
©️ rikki / iStock

Voit tehdä itsellesi avokadopaahtoleivän yksinkertaisesti paahda täysjyväleipää ja levitä tai murskaa avokadoviipaleita. Voit myös lisätä haudutettua tai paistettua kananmunaa.

7/ Pieni välipala: taatelit

Runsaasti kuitua, vitamiineja ja kivennäisaineita, taatelit ovat täydellinen välipala urheilijoille. Jos haluat kuluttaa kohtuudella, ne mahdollistavat sen palautuu nopeasti istunnon jälkeen urheilua tai pyöräilyä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Pudota vatsan rasvaa ilman urheilua: 8 vinkkiä

7 vinkkiä urheilun harrastamiseen lomalla vaivattomasti

Mitkä ovat uudet ranskalaiset ravitsemussuositukset?

Synnytys: 6 tapaa synnyttää

mikä on päivittäinen hyöty kotihoidossa oleville ihmisille?