Tässä on miksi sinun ei pitäisi koskaan antaa hunajaa vauvalle

Vaikka hunajan sokeri saattaa miellyttää pikkulapsia, he eivät voi syödä sitä ennen kuin ovat 1-vuotiaita. Itse asiassa he voivat vaarantaa vakavan, vaikkakin harvinaisen sairauden: infant botulism. Tässä on mitä sinun tulee tietää siitä vanhempina.

Kyseessä on vauvabotulismin riski

Vuodesta 2004 lähtien on havaittu useita imeväisbotulismia ANSES (Elintarviketurvallisuusvirasto). Hän muistutti, että hunajaa ei suositella antamaan vauvalle, eikä sitä pitäisi antaa luonnollisena lääkkeenä esimerkiksi koliikkia vastaan.

Alle 1-vuotiailla lapsilla on riski saada imeväisbotulismia. Se on noin harvinainen sairaus, joka vaikuttaa hermostoon. Sen aiheuttaa bakteeri, Clostridium botulinum. Löydämme sen yleensä pölystä, tietyistä maaperistä… mutta myös hunajasta.

baby-bad-tete
Laajuus: naumoid/ istock

Mitkä ovat oireet?

Ensimmäinen oire, joka voi varoittaa sinua vauvastasi, on ummetus. Jos tunnet itsesi yleisesti väsyneeksi, kanssa refleksin puute Imun tasolla se voi olla toinen varoitusmerkki botulismista. Jos myös lapsellasi on hengitysvaikeuksia, se on hoidettava kiireellisesti. Itse asiassa hänen kalvonsa voi olla halvaantunut. Toipuminen vaatii tällöin erittäin pitkän sairaalahoidon, vaikka länsimaissa kuolemaan johtaneet tapaukset ovat erittäin harvinaisia.

Miksi alle 1-vuotiaat lapset ovat herkkiä sille?

Alle 1-vuotiaat lapset ovat erityisen alttiita botulismille, koska heidän immuunijärjestelmä ei ole ei ole vielä täysin muodostunut. Siksi ne ovat alttiimpia mikrobien hyökkäyksille.

Hunajan syöminen lisää siksi riskiä, ​​että se altistuu botulismia aiheuttaville bakteereille. Itiöt voivat sitten kehittyä sen suolistossa ja tuottaa myrkkyä, joka on vastuussa taudista.

Kuinka käyttää CBD:tä oikein kivun lievitykseen?

Mikä on happo-emäs-ruokavalio?