5 syytä syödä valkosipulia päivittäin

Valkosipuli on kasvi, jota on käytetty tuhansia vuosia eri tavoilla. Itse asiassa, vaikka se liittyy pahanhajuiseen hengitykseen ja graafisemmin vampyyreihin, se säilyttää kuitenkin luonnolliset lääkeominaisuudet. Löydämme sen usein nykyaikaisesta ruokavaliostamme, ja se on erittäin helppo löytää. Löydä 5 syytä syödä sitä päivittäin.

1. Luonnollinen syövän vastainen

Tuoreen valkosipulin nauttiminen kaksi kynttä päivässä ehkäisee tiettyjä syöpiä. Valkosipulin sisältämän allisiinin rikkiyhdisteet hidastavat syöpäsolujen kehittymistä ja suojaavat samalla mahdollisia syöpää aiheuttavia aineita. Kyseessä olevat syövät ovat pääasiassa kurkun-, paksusuolen-, rinta-, eturauhas-, munasarja-, maha- tai suolistosyöpiä.

2. Taistele bakteereja ja infektioita vastaan

Valkosipulilla on antimikrobisia, antiseptisiä, anti-inflammatorisia, antibakteerisia, antibioottisia, antifungaalisia ja antiviraalisia ominaisuuksia. Sen sisältämä allisiini hidastaa patogeenisten bakteerien (erityisesti suolistossa), homeen ja hiivan kehittymistä. Siksi se on tärkeä liittolainen torjuttaessa monia tartuntatauteja, kuten: vilustuminen, angina pectoris, kurkkukipu, mutta myös akne tai syylät (sen puhdistavien ominaisuuksien ansiosta), psoriasis (rikkiyhdisteiden ansiosta, jotka rauhoittavat ihon tulehduksia) tai jopa ruokamyrkytys (erityisesti salmonelloosi).

Tuoreen valkosipulin nauttiminen antaa immuunijärjestelmän tuottaa enemmän luonnollisia tappajasoluja.

femme-akne
Tekijät: Vladimir FLoyd/ istock

3. Hyvälle sydän- ja verisuonijärjestelmälle

Päivittäinen valkosipulin käyttö alentaa kolesterolia ja veren triglyseridejä. Valkosipulin kynsien sisältämällä adenosiinilla on pieni verisuonia laajentava vaikutus, mikä mahdollistaa paremman verenkierron. Lisäksi valkosipuli sisältää prostaglandiineja, joilla on verta ohentava ominaisuus, mikä voi edelleen parantaa verenkiertoa.

seksuaalilääkäri
Laajuus: Business/stock

4. Vaikuttaa jokapäiväisiin vaivoihin

Valkosipulilla on allisiinin ansiosta merkittävä anti-inflammatorinen ja antioksidanttinen rooli. Se auttaa helpottamaan ruoansulatusta ja vaikuttaa yskään, vilustumiseen ja keuhkoputkentulehdukseen, jos sitä käytetään siirapissa tai mehussa.

vilustumissairaus
Laatit: dragana991/ istock

5. Hyvä linjalle

Valkosipulin syöminen auttaa polttamaan enemmän kaloreita. Se myös helpottaisi kylläisyyden tunteen saavuttamista lähettämällä signaaleja aivoihin. Siksi se on ihanteellinen liittolainen ylensyömisen välttämiseksi aterian aikana.

Lähteet : Nykyiset naisetHealth Passport, Health Women’s Journal

Vapaaehtoinen lapsettomuus: lapseton, mitä sitten?

mikä etiketti välttää eläinten hyväksikäyttöä?