mikä etiketti välttää eläinten hyväksikäyttöä?

L214 Ethics & Animals Association on ranskalainen yhdistys, joka taistelee eläinsuojelun puolesta. Se on useiden vuosien ajan paljastanut joskus julmat olosuhteet eläinten kasvattamisessa, kuljetuksessa, kalastuksessa tai teurastuksessa.

Todistuksen kanssa väärinkäyttö video yhdistyksen vuonna 2016 julkaiseman Alèsin rikostuomioistuin määräsi seuraamuksia Viganin teurastamon työntekijälle, vaikka hän oli luomusertifioitu ja joka kuvattiin turhaan lampaiden sähköiskuja. Voimmeko edelleen luottaa lihaa koskeviin luomumerkintöihin? ?

Eläinten hyväksikäyttö Viganissa: oikeus tuomitsee tekijän

Alèsin rikostuomioistuin päätti tuomita Gardissa sijaitsevan Viganin teurastamon työntekijän viideksi vuodeksi työkieltoon teurastamossa. Hänet tuomittiin myös 8 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja sakkoon 2000 € 17 rikkomuksesta. L214-yhdistyksen mukaan myös teurastamoa ylläpitävä kuntayhtymä tuomitaan 5 sakkoon 3 750 eurolla.

Tämä laillinen seuraamus soi varoituksena Ranskan teurastamoille, erityisesti niille, jotka on sertifioitu luomumerkillä. Sen olisi saatava kuluttajat, työntekijät ja teurastamoiden tai jalostuskeskusten johtajat tietoisiksi eläimiin kohdistuvien huonon kohtelun tai erityisen väkivallan vakavuudesta.

Väärinkäytön estävä luomuliha: mitkä merkinnät valita?

Viimeisimmät skandaalit, jotka ovat saaneet ihmiset puhumaan lihasta, oli se sitten luomusertifioitua tai ei, mutta jotka ovat sävyttyneet pahoinpitelystä, ovat avanneet monien kuluttajien silmät, jotka ovat hyvin tietoisia siitä, että huonon kohtelun tapaukset näillä teurastamoilla tai sertifioiduilla tiloilla ovat edelleen melko epätavallisia ja ovat valmiita muuttamaan ruokavaliotaan. joko ryhtymällä vegaaniksi tai ottamalla selvää etiketeistä.

Pexels – Pixabay

Merkit takaavat eläinystävälliset kasvatusmenetelmät

Tietyt merkinnät varmistavat eläinten hyvinvoinnin kunnioittamisen niiden jalostus- tai tuotantomenetelmissä:

  • AB luomuviljelylle,
  • Label Rouge,
  • Lihaa Ranskasta,
  • tietty AOP (suojattu alkuperänimitys), AOC (valvottu alkuperänimitys), IGP (suojattu maantieteellinen merkintä)

Suurin osa näistä luomumerkinnöistä lupaa GMO:ien puuttumisen eläinten ruokinnassa, lääkinnällisten hoitojen vähimmäismäärän tai riittävän suuren asuintilan. AB- tai Label Rouge -merkinnöissä eläin elää pidempään ennen teurastusta: kanan osalta vähintään 81 päivää, verrattuna 40 päivään leimaamattomassa maataloudessa.

Onko olemassa tarroja, jotka todistavat kunnioittavista teurastusmenetelmistä?

The etiketti AB (Luomuviljely) takaa myös tiukemmat teurastussäännöt. Luomumerkinnällä merkittyjen eläinten teurastamiseksi teurastamoilla on myös oltava AB-sertifikaatti.

AB- ja Label Rouge -merkinnät takaavat eläinten kuljetusajan lyhennyksen minimiin (maksimi 24 tuntia). Samoin kuljettaja ei saa käyttää rauhoittavia lääkkeitä tai sähkölaitetta rauhoittamiseen tai ohjaamiseen.

THE sertifioidut luomuteurastamot (AB) merkityt eläimet on pysäköitävä erilliselle alueelle ja koko erä on teurastettava kerralla, jotta vältetään sekoittuminen sertifioimattomiin luomueläimiin. Teurastusvälineet on puhdistettava täysin ennen merkittyjen eläinten vastaanottamista.

Lopuksi laki vaatii teurastamoilta ”ryhdyttävä tarvittaviin toimenpiteisiin kivun välttämiseksi ja eläinten ahdistuksen ja kärsimyksen lievittämiseksi mahdollisimman paljon teurastuksen tai lopettamisen aikana”. Luonnonmukaista viljelyä tai ei, eläin olisi aina pitänyt tainnuttaa ennen teurastusta ammattilaisen valitsemallaan menetelmällä. Mutta jopa luomualalla rituaaliteurastus olisi sallittua ja sen avulla voitaisiin välttää aikaisempi tainnutus, vaikka kaikki eivät sitä harjoittaisi.

Luomueläinten teurastus erotetaan perinteisistä aloista

THE eläinsuojeluyhdistykset kampanjoivat säännösten muuttamiseksi niin, että luomueläinten teurastus erottuu enemmän perinteisestä sektorista, kuten yhdistys Maailmanlaajuinen maatalouseläinsuojelu (PMAF).

Tämä PMAF-yhdistys julkaisee myös neuvoja. Hän esimerkiksi suosittelee ”leikkaa järjestelmällisesti verenvuotoeläimen molemmat kaulavaltimot, ei vain yhtä, kuten usein tapahtuu, nopeuttaaksesi prosessia ja rajoittaaksesi eläimen heräämisriskiä.”

Jos tämä saa sinut sairaaksi, voit myös harkita lihasta luopumista ja muiden proteiinin ja raudan lähteiden etsimistä.

teurastamoeläinten lihaliitto L214
© Association L214 / Etiikka ja eläimet

Lähteet : Yhdistys L214, Eurooppa 1

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Lihan kulutus: ranskalaiset muuttavat tapojaan

6 hyvää syytä asua talossa maaseudulla

Helleaalto: nämä 8 ruokaa, joita tulee välttää kuumana

5 syytä syödä valkosipulia päivittäin

mitä tehdä kivun lievittämiseksi nopeasti?