mitä tehdä kivun lievittämiseksi nopeasti?

Hammassärky on erittäin tuskallinen ja epämiellyttävä kokemus. Lisäksi kipu tulee yleensä varoittamatta, joten hammassärky jättää meidät kauhistuttaviin kipuihin, kunnes voimme varata ajan hammaslääkärille. Kuitenkin, kun odotus näyttää loputtomalta, on luonnollisia vinkkejä, jotka voivat tarjota helpotusta. Tässä muutamia vinkkejä sekä luonnollisia lääkkeitä kipujen lievittämiseen keittiöstäsi tai apteekistasi löytyvien ainesosien avulla.

Vaikka on välttämätöntä käydä hammaslääkärin puolessa perimmäisen syyn (kuten hampaiden reikiintymisen) hoitamiseksi, nämä väliaikaiset korjaustoimenpiteet voivat auttaa sinua selviytymään tästä vaikeasta ajasta hieman enemmän mukavuutta ja helpotusta.

Mihin ottaa yhteyttä hammassärkyssä?

Krediitit: Deagreez/iStock

Hammaskivun, vakavan trauman tai hampaiden paiseen sattuessa tarvitaan ammattilaisen asiantuntemusta ja hyvin nopeasti, jotta oireet ja infektio ei pahenisi. Ensimmäinen refleksi nopealle sairaanhoidolle onsoita tavalliselle hammaslääkärillesi. Koska olet osa hänen potilaskuntaansa, hän on varmasti helpommin käytettävissä ja löytää sinulle paikan mahdollisimman nopeasti, varsinkin kun monet ammattilaiset varaavat tietyt ajat hätätilanteita varten.

Jos lääkärisi ei voi tarjota sinulle paikkaa nopeasti tai kipu on sietämätöntä, voit myös tehdä sen etsi päivystävä hammaslääkäri käyttämällä sos-tel-dentiste.fr. Näin löydät lähimmän hammaslääkäriaseman tai päivystävän ammattilaisen. Vaihtoehtoisesti voit myös kysyä neuvoa SAMU:sta tai 112:sta, mutta välttää menemistä suoraan päivystykseen tai sairaalaan, ellei sinua nimenomaisesti kehoteta tekemään niin.

Kuinka lievittää kipua odottaessasi tapaamistasi?

Tekijät: Jirkaejc/iStock

Ole varovainen ibuprofeenin kanssa, sillä se voi aiheuttaa infektioita. Ota mieluummin lääkepohjainen asetaminofeeni tai parasetamoli nopean ja riskittömän analgeettisen vaikutuksen saavuttamiseksi (noudattamalla huolellisesti ilmoitettua annosta). Lisäksi voit käyttää luonnollista lääkettä. Tässä on muutamia, jotka auttavat sinua odottamaan ennen diagnoosin ja hoidon saamista.

Neilikka hammassärkyä vastaan

Neilikka on tunnettu perinteinen lääke hammaskipujen lievitykseen. Se sisältää yhdistettä nimeltä eugenol, joka toimii a analgeettinen, anestesia ja luonnollinen anti-inflammatorinen. Levitä tippa neilikkaöljyä kipeälle hampaalle pumpulipuikolla tai pureskele kynttä varovasti vapauttaaksesi sen rauhoittavat ominaisuudet kipeälle alueelle. Voit käyttää myös neilikan eteeristä öljyä lievittääksesi hammaskipujasi. Kostuta pumpulipuikko muutamalla tippalla tätä öljyä ja levitä sitä varovasti kipeälle hampaalle.

Kylmä kompressi kipeälle alueelle

Levitä kylmä kompressi tai jääpakkaus kankaaseen käärittynä poskelle vaurioituneelle puolelle. Tämä voi auttaa tunnottomaan alueen ja vähentämään tulehdusta, mikä lievittää kipua osittain.

Tee rauhoittava suuvesi

Helpoin tapa on valmistautua suolapohjainen liuos (teelusikallinen lasilliseen haaleaa vettä). Käytä tätä seosta suuvedenä huuhtelemalla sitä suusi ympärillä muutaman minuutin ajan ja sylkemällä se sitten ulos. Suola voi auttaa vähentämään tulehdusta ja tappamaan kipua aiheuttavia bakteereja. Täällä voit myös valita a suuhuuhtelu kamomillateellä (inflammatorisia ja rauhoittavia ominaisuuksia), piparminttu (puudutusaine) tai mirhatinktuura (supistava ja tulehdusta ehkäisevä). Muussa tapauksessa harkitse kookosöljyä. Tämä antimikrobinen öljy tulee pitää suussa noin viisitoista minuuttia erittäin tehokkaan huuhtelun saavuttamiseksi, ja sylkeä sitten roskakoriin, jotta vältetään putkien tukkeutuminen.

Inkivääri hammassärkyyn

Pureskele varovasti pieni pala tuoretta inkivääriä. Tällä juurakolla todellakin on luonnollisia anti-inflammatorisia ja analgeettisia ominaisuuksia joka voi vähentää hammaskipuja. Varo kuitenkin liioittelemasta sitä, sillä se voi olla voimakkaan makuinen.

Eteeriset öljyt hammassärkyä vastaan

Piparmintun eteerinen öljy sisältää mentolia. Tällä yhdisteellä on kuitenkin analgeettisia ja virkistäviä ominaisuuksia. Levitä tippa laimennettua piparmintun eteeristä öljyä kipeään hampaan pumpulipuikolla. Voit myös kokeilla teepuuöljyä. Itse asiassa on antimikrobisia ja anti-inflammatorisia ominaisuuksia. Siksi se on erittäin hyödyllinen tarttuvaa alkuperää olevaa kipua vastaan. Sekoita muutama tippa teepuuöljyä lämpimään veteen ja käytä tätä seosta suuvedenä.

Nukkuminen puolimakaavassa asennossa

Kun kipu sykkii hammassärkyllä ​​(tätä kutsutaan hammaspulpitiksi), makuulle asettuminen voi tuntua erittäin epämukavalta ja voimistaa epämukavuutta. Siksi mieluummin nukkua puolimakaavassa asennossa. Tämä auttaa vähentämään veren virtausta hampaan, mikä rauhoittaa epämiellyttäviä tuntemuksia.

mikä etiketti välttää eläinten hyväksikäyttöä?

Raskaus: 2 lasten liikalihavuuden tekijää