Raskaus: 2 lasten liikalihavuuden tekijää

Liikalihavuus on suuri ongelma nykyaikaisissa yhteiskunnissamme, ja se, joka vaikuttaa pieniin lapsiin, on yleistymässä koko ajan. Euroopan tasolla lasten liikalihavuus on 29 prosenttia, ja riski on lisääntynyt Espanjassa (43 prosenttia) ja Kreikassa (37 prosenttia). Lihavuus on viimeisen kymmenen vuoden aikana koskenut 18 prosenttiin pikkutytöistä ja 16 prosenttiin pienistä pojista. Tutkijat halusivat tietää tämän varhaisen liikalihavuuden alkuperän ja korostivat kahta tekijää, jotka edistävät tämän taudin kehittymistä kohdussa.

Tupakointi

24. kesäkuuta 2020 Etelä-Kalifornian yliopiston ja Barcelona Institute for Global Healthin (ISGlobal) ryhmien tekemä tutkimus julkaistiin lehdessä. Ympäristön terveysnäkökohdat. Hän kiinnostui lasten liikalihavuuden syistä ja oletti, että se voisi johtua ympäristötekijöistä. Näin ollen 1 300 lasta altistui 77 ympäristötekijälle kohdussa ja 96 lapsena. Tämä tutkimus tehtiin myös kuudessa Euroopan maassa: Ranskassa, Kreikassa, Liettuassa, Norjassa, Espanjassa ja Isossa-Britanniassa. Tutkijat ovat päätelleet, että tupakointi raskauden aikana näyttää olevan tekijä, joka lisää eniten lasten liikalihavuuden riskiä.

Raskauden saastumisriski sikiölle, koska napanuorassa on saastuneita savupiippuja ja myrkyllisiä jätteitä 3D-kuvaelementeillä.
Tekijät: IStock/ wildpixel

La saastuminen

The 25. kesäkuuta 2021, Coloradon yliopiston tutkijoiden johtamassa uudessa tutkimuksessa, joka julkaistiin Environmental Health -lehdessä, tarkasteltiin ilmansaasteiden vaikutusta 123 lapsen tulevaan painonnousuun, jotka ovat ylialtistuneet neljälle eri saastetyypille: PM2.5, PM10, typpi. dioksidi ja otsoni.

Tutkijat päättelivät, että suurempi altistuminen ilmansaasteille ennen syntymää liittyy suurempiin painon ja kehon rasvan muutoksiin kuuden ensimmäisen elinkuukauden aikana. Tytöillä kohdussa altistuminen otsonille ja typpidioksidille liittyy nopeampaan kasvuun. Pojilla se liittyy hitaampaan kasvuun ja suurempaan vatsan rasvan kertymiseen.

Altistuminen savukkeille ja krooninen sisä- ja ulkoilma-altistuminen pienhiukkasille ja typpidioksidille ovat tekijöitä pienten lasten lihavuuteen. Kaupungit kärsivät siis eniten. Asukastiheys on korkea ja ilma myrkyllisempää. Lisäksi kulkuvälineet eivät anna lasten kävellä ja harjoitella.

mitä tehdä kivun lievittämiseksi nopeasti?

”Ilman”: kun ruokavalio poikkeaa normaalista