5 vinkkiä ensimmäisiin retkiin ilman vauvaa

Lapsen tulo pariin rikkoo kaiken siihen asti muodostuneen tasapainon. Vaikka se on epäilemättä yksi yhdistyneen parin onnellisimmista tapahtumista, se voi myös johtaa heidän romahtamiseen, jos tasapainoa ei löydy. Äidillä on taipumus ylisuojella vastasyntynyttä ja asettaa se etusijalle naisena elämänsä tai suhteensa kustannuksella. Löydä viisi vinkkiä ensimmäisiin retkiisi ilman vauvaa ja tämän kaiken tärkeän tasapainon säilyttämiseen.

Etsi luotettava henkilö

Jos lähdet ulos yksin, nimetty henkilö pysyy kumppaninasi. Sekä sinä että vauvasi ette kärsi liikaa erosta tietäen, että hän on hyvissä käsissä. Näin myös kumppanisi voi muodostaa erityisen siteen lapsensa kanssa. Jos olet menossa pariksi, sinun on löydettävä joku, jolle voit uskoa lapsesi ilman suuria epäilyksiä. Tämä voi olla vanhempasi tai kumppanisi vanhemmat, tai jos maantieteellinen etäisyys on liian suuri, kolmas henkilö. Älä epäröi pyytää tukea perheeltäsi, veljiltäsi tai sisariltasi tai luotettavalta ystävältäsi. Muuten voit valita lastenhoitajan. Suunnittele tässä tapauksessa yksi tai useampi tapaaminen etukäteen, jotta vauvasi ”tuntuisi” tähän uuteen henkilöön, jotta hän ei ole niin hämmentynyt poissaolosi aikana. Omalta osaltasi tämä auttaa sinua ymmärtämään eroa paremmin.

Nainen vilkuttaa hyvästit äidilleen ja pojalleen kadun toiselta puolelta hänen poistuessaan talosta.
Tekijät: IStock / SolStock

Mene sinne vähitellen

Ensimmäisellä retkellä älä lähde useaksi päiväksi. Tämä voi olla liian huolestuttavaa sekä sinulle että vauvalle. Kokeile ensin yhden yön retkiä. Jos kaikki menee hyvin, ota puoli päivää sitten koko päivä. Sitten voit harkita täyttä viikonloppua. Kyse on sopeutumiskyvystä ja siirtymisestä. Vauvasi on tottunut läsnäoloasi, ääneesi ja hajuusi, ja uuden henkilön liittäminen liian pitkäksi ensimmäistä kertaa voi johtaa katastrofiin. Irrottautuminen voi todellakin olla tuskallista kaikille, jos sitä ei tehdä kunnolla. Tämä estää myös sinua tarkistamasta uutisia 10 minuutin välein ja pilaamasta aikaasi.

Suunnittele kaikki mitä tarvitset

Jos imetät lastasi, voit lypsää maidon etukäteen ja säästää sen huoltajalle. Voit myös valmistaa kaikki vauvasi tavarat, olipa kyse vaatteista tai vaippojen ja muiden lelujen saatavuudesta. Tämä on tapa rauhoittaa itseäsi ja antaa hoitovastaavan helposti navigoida ympäristössä, joka ei ole hänen omansa. Voit vihdoin jättää vaatteen tuoksullasi rauhoittamaan vauvaasi.

sininen vaatteet ja asusteet hygienia vastasyntynyt
Tekijät: IStock / Davizro

Ota syy

Jokainen äiti, joka lähtee ulos ilman lastaan, tuntee syyllisyyttä. Vauvan hylkäämisen tunne on usein läsnä ja pakottaa monet äidit pitämään elämänsä naisena pitoon. Ei, et ole itsekäs menemällä ulos ilman lastasi, joko vahvistaaksesi suhdettasi tai rentoutuaksesi ystävien kanssa. Tämä aika on välttämätön, jotta pysyt tyytyväisenä naisena ja että sinulla on tarpeeksi energiaa ja korkea moraali kohdataksesi vauvan ensimmäiset elämänkuukaudet.

Nauti retkistäsi

Jos päätät lähteä ulos ilman vauvaa, on hyvä, että voit nauttia hetkestä täysillä yksin, ystävien kanssa tai pariskuntana. Jos vietät aikaa puhelimessa roikkuen tai viestiä odotellessa, et nauti tästä hetkestä. Tietenkin olet äiti, mutta pysyt myös naisena. Siksi on tärkeää antaa itsellesi aikaa ja antaa sitä kumppanillesi tai ystäväpiirillesi hyvän psykologisen tasapainon ja parisuhteen hyvän terveyden vuoksi.

Lähteet :

mikä on päivittäinen hyöty kotihoidossa oleville ihmisille?

mikä heitä oikeasti kiinnostaa?